respublika.lt

Vilniečiai nuotaikingą muzikinį sveikinimą skiria kauniečiams

(0)
Publikuota: 2018 gruodžio 27 16:31:20, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Altininkas Jurgis Juozapaitis. Eltos nuotr.

Tikrais akademinės muzikos lobyno perlais Kauno valstybinėje filharmonijoje vyksiančiame šventiniame koncerte „Nuotaikingas sveikinimas“ ketvirtadienio vakarą kauniečius apdovanos muzikantai iš sostinės - Lietuvos kamerinis orkestras ir trys solistai - altininkai Jurgis Juozapaitis ir Tomas Petrikis bei smuikininkas Sergejus Krylovas, šiuo metu vadovaujantis minėtam orkestrui.

 

Svečių, dalyvaujančių tradiciniame Kauno valstybinės filharmonijos koncertų cikle „Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų metų“, parengtoje programoje skambės šeštasis Johanno Sebastiano Bacho Brandenburgo koncertas, liepsningais pasažais žėrės 59-oji Josepho Haydno simfonija „Ugnis“, romantiški nuotaikingos muzikos pliūpsniai sužibės Piotro Čaikovskio ir Henryko Wieniawskio miniatiūrose.

Pristatydami programos atlikėjus, „Nuotaikingo sveikinimo“ rengėjai pažymi, kad šviesaus atminimo profesoriaus Sauliaus Sondeckio, kuriam šiemet būtų sukakę 90 metų, įkurtas Lietuvos kamerinis orkestras - vienas iškiliausių ir labiausiai pasaulyje įvertintų Lietuvos orkestrų. Kolektyvas ne tik stengiasi išlaikyti pasiektą aukštą meistriškumo lygį, bet atkakliai ieško ir randa naujų kūrybinių išteklių, džiugina originaliomis programomis, gyvomis kūrinių interpretacijomis.

Altininkas J. Juozapaitis - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) auklėtinis, čia prieš trejus metus apgynęs meno daktaro laipsnį. Atlikėjas stažavosi Nacionalinėje Paryžiaus muzikos ir šokio konservatorijoje, dažnai koncertuoja kaip solistas bei kamerinės muzikos atlikėjas, yra tapęs ne vieno tarptautinio konkurso laureatu, šiuo metu groja Lietuvos kameriniame orkestre ir trio „Claviola“.

Jo kolega T. Petrikis po studijų LMTA kurį laiką grojo Lietuvos valstybiniame orkestre, o šiuo metu jo valdomas altas skamba Šv. Kristoforo kamerinio orkestre, taip pat - styginių instrumentų kvartetuose „ArtVio“ bei „Amber quartet“.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s