respublika.lt

Vilniaus mažasis teatras pasirodys Gdanske

(0)
Publikuota: 2017 rugsėjo 22 15:58:54, Laima Žemulienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Rimas Tuminas. Eltos nuotr.

Spalio 8 d. Valstybinis Vilniaus mažasis teatras pasirodys Gdansko Šekspyro teatre.

 

Tai - 2014 m. atidarytas ir jau tarptautinio pripažinimo sulaukęs teatras, kuriame klostosi tradicija organizuoti Lenkijos ir įvairių šalių meno savaites.

Gdansko Šekspyro teatre bus rengiama „Lietuvos meno savaitė“, į kurią pakviestas Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Minetis“ (rež. Rimas Tuminas). Tai spektaklis pagal garsaus austrų dramaturgo Tomo Bernhardo (Thomas Bernhard) pjesę, dedikuotą didžiam vokiečių aktoriui Berhardui Minečiui (Berhard Minetti). Pagrindinį - Minečio - vaidmenį atliks aktorius Vladas Bagdonas.

Šį spektaklį R. Tuminas pastatė 2015 m. Vilniaus mažojo teatro 25 - mečiui. Tai - paskutines gyvenimo valandas skaičiuojančio aktoriaus ir publikos akistata, kurioje jis dalinasi intymiausiomis mintimis apie savo vaidmenis, atveria savo baimes būti nesuprastu, neišgirstu, nepripažintu.

Gdanske kviečiama pristatyti tai, kas šiandien svarbiausia Lietuvos ir Europos scenai. Programa bus sudaryta iš spektaklių, performansų, filmų, koncertų, parodų ir paskaitų.

Gdansko Šekspyro teatre nuo 2014 m. sėkmingai surengta Britanijos, Gruzijos, Portugalijos, Irano meno savaitės ir daugelis kitų.

Taip pat Gdanske bus galima pamatyti Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Borisas Godunovas“ ir fotografo Dmitrijaus Matvejevo fotografijų parodą.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s