respublika.lt

Vienintelis šiais metais „Kamanių šilelio” pasirodymas – Keistuolių teatro cikle „Skamba keistai”

(0)
Publikuota: 2018 lapkričio 05 14:36:42
×
nuotr. 1 nuotr.
Mantas Zemleckas ir Kamilė Gudmonaitė

Ruošdamasis 30-ajam jubiliejui Keistuolių teatras įsimintiną sukaktį nusprendė paminėti koncertų ciklu „Skamba keistai”, didžiojoje scenoje suburiančiu pačius skirtingiausius, įvairiausius ir įdomiausius muzikantus, vienaip ar kitaip jau pažįstamus teatro žiūrovams. Keturias kūrėjų kartas užauginęs Keistuolių teatras visuomet didžiulį dėmesį skyrė muzikai, tad ciklas „Skamba keistai” – duoklė šiam išskirtinumui, per tris veiklos dešimtmečius tapusiam kone vizitine teatro kortele. Jo metu visas būrys muzikuojančių buvusių ir esamų aktorių ar bičiulių savo klausytojus suburia po vienu stogu, kur svajingai skamba gitaros, dunda būgnai, į netikėtas garsines klajones nardina elektroninė muzika, o balsai liejasi primindami seniai užmirštas vaikystės dainas ar nustebinantys netikėtais eksperimentais. Lapkričio 8 dieną 19 valandą cikle pasirodys „Kamanių šilelis” – Kamilės Gudmonaitės ir Manto Zemlecko duetas, savo muzikoje jungiantis folk elementus, poetų tekstus ir eksperimentinį skambesį.

 

Anot „Skamba keistai” sumanytojo režisieriaus Aido Giniočio, daugybė žiūrovų asocijuoja Keistuolių teatrą su vaikiškomis dainomis, tačiau jubiliejaus proga teatras siekia pasidžiaugti didele kompanija vienu ar kitu kampu su šiuo teatru susilietusių žmonių, kuriančių itin skirtingą muziką. „Norime, kad žiūrovai neužmirštų, jog šiame teatre dirba kūrėjai, labai daug dėmesio skiriantys muzikai. Pradedant bardais ir baigiant elektronika – kūrėjų savasties paieškų keliai yra labai platūs, o mes jais labai džiaugiamės bei norime savo scena pasidalinti su žmonėmis, įnešusiais indėlį į Keistuolių teatrą”, - apie koncertų ciklo idėją pasakoja A. Giniotis.

Viena „Kamanių šilelio” dueto pusė – Mantas Zemleckas – aktorinio meistriškumo mokėsi pas Aidą Giniotį ir vaidina keliuose Keistuolių teatro spektakliuose, tad į „Skamba keistai” jis atsineša su Kamile Gudmonaite kuriamą eksperimentinį folk ir elektronikos skambesį. Kamilės ir Manto vardai puikiai žinomi tiems, kam nesvetimas jaunosios kartos kuriamas teatras: ji – didelio pripažinimo Lietuvoje bei užsienyje jau spėjusi sulaukti režisierė, o jis – charizmatiškas aktorius, kuriantis vaidmenis net keliuose teatruose. Talentinga pora teatro scena neapsiriboja – 2014-aisiais išleidę pirmąjį albumą „Viskas teka” Lietuvos muzikos pasaulyje jie įsitvirtino kaip visuomet stebinantys, aktyviai savito skambesio ir raiškos ieškantys muzikantai, su „Kamanių šileliu” skrajojantys po lietuviškąjį etnokulūrinį paveldą bei egzotiškų kraštų ataidėjimus. Savo muzikoje sujungiantys liaudies dainų motyvus, poetų bei savo kūrybos tekstus, sitarų bei didžeridu skambesį „Kamanių šilelis” nesiliauja eksperimentuoti, o kiekviename gyvame pasirodyme įsupa klausytojus į nuoširdumo bei jaukumo atmosferą.

Daugybėje teatrinių projektų besisukantys ir itin aktyviai kuriantys menininkai Keistuolių teatre surengs vienintelį šiais metais „Kamanių šilelio” pasirodymą - lapkričio 8 dieną 19 valandą Vilniaus Spaudos rūmus užlies meilę savo šaknims ir ilgesį tolimiems kraštams pažadinantys garsai. Šis koncertų ciklo „Skamba keistai” pasirodymas  – puiki proga išvaikyti rudenišką pilkumą ir patirti įsimintiną muzikinę kelionę.

Bilietus galite įsigyti čia.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar pritariate sprendimui įteisinti naktinius taikiklius medžioklėje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar galvojate emigruoti iš Lietuvos?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-2 +2 C

-1 +4 C

-2 +4 C

+3 +8 C

+5 +10 C

+5 +9 C

0-3 m/s

0-3 m/s

0-5 m/s