respublika.lt

Vaikus džiugino Zuikis iš sezoną pradedančio Kauno lėlių teatro

(0)
Publikuota: 2018 rugsėjo 07 10:40:29, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Autobusų stotyje vaikus džiugino Zuikis iš sezoną pradedančio Kauno lėlių teatro. Kauno valstybinio lėlių teatro nuotr.

Kauno valstybiniame lėlių teatre tęsiantis ilgai lauktai Didžiosios salės bei dalies pastato rekonstrukcijai, bent iki Kalėdų lėlės ir lėlininkai keliaus per „skolintas“ erdves. Kai kada - netgi neįprastas, tad 61-asis Kauno lėlininkų sezonas ketvirtadienį prasidėjo modernioje Kauno autobusų stotyje.

 

„Laikinai netekę savo namų, ketiname dažniau leistis į gastroles po Lietuvos regionus ir atokiau nuo didžiųjų miestų gyvenantiems vaikams atvežti naujausius, laiko patikrintus spektaklius, plačiai atveriančius duris į magišką pasakų, vaizduotės ir išmonės pasaulį“, - mintimis apie naująjį sezoną dalinosi teatro vadovas Sigitas Klibavičius.

Laukiančių kelionių perspektyva padiktavo ir 61-ojo lėlių teatro sezono atidarymo vietą - Kauno autobusų stotį, mielai sutikusią priglausti lėlininkus su žaismingu spektakliu apie kaprizingąjį Zuikutį. Netradicinę vietą vaidinimui pasirinkę lėlininkai sulaukė ne tik mažųjų žiūrovų, bet ir autobusų stoties keleivių dėmesio. O daugiau nei 100 moksleivių iš Kauno rajono mokyklų stoties Laukiamojoje stoties salėje, pradžiuginti nuotaikingu, interaktyviu Kauno valstybinio lėlių teatro spektakliu „Zuikio kaprizai“ (rež. Algimantas Stankevičius, dail. Valentinas Mazūras), kartu su klasės draugais galėjo įsiamžinti prie teatrinės ekspozicijos.

„Turbūt nėra geresnės vietos teatrui pradėti kelionę po visą šalį, kaip Kauno autobusų stotis. Pirmas toks pasirodymas vaikams Autobusų stotyje, tikiu, bus nepaskutinis“, - pasakojo „Kautros“ įmonės, kuriai ši stotis priklauso, marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Lėlių teatro rekonstrukcija, pasak Kauno valstybinio lėlių teatro atstovės Kristinos Baguckaitės, prasidėjo šių metų gegužę. Darbai finansuojami ES lėšomis. Šiuo metu pastoliais ir apsauginėmis tvoromis apsuptas teatras tikisi žiūrovus pakviesti į atnaujintą salę prieš Kalėdas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s