respublika.lt

Už pasivaikščiojimą po Užutrakio parką teks mokėti

(0)
Publikuota: 2018 gruodžio 04 13:10:11, Vidmantas MISEVIČIUS
×
nuotr. 1 nuotr.
Užutrakio dvaras. Stasio Žumbio nuotr.

„Vakaro žinios“ neseniai rašė, kad 2019-ieji žada būti sudėtingi metai, nes daug kas brangs. Į brangstančių paslaugų sąrašą galima įtraukti ir pasivaikščiojimą po mėgstamus parkus ar kitas gražias vietas.

 

Juokas juokais, bet nuo kitų metų pabaigos norintiems tiesiog pasivaikščioti Užutrakio parko alėjomis ir pasigrožėti vietinės gamtos įvairove, už tai teks mokėti. Šiuo metu parko prieigose statomi turniketai ir kasos. Darbai turėtų būti baigti kitąmet. Kaip leidiniui sakė Leona Jančiauskienė, Trakų istorinio nacionalinio parko Kultūros projektų valdymo skyriaus vadovė, parką apmokestinti buvo ruošiamasi seniai. „Techninis projektas buvo parengtas dar 2011-aisiais, tačiau tik dabar buvo gautos Europos Sąjungos lėšos jo įgyvendinimui. Jeigu darbai neužstrigs ir neįvyks nieko nenumatyto, projektas turėtų būti baigtas iki 2020-ųjų. Turniketai įrengiami Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijos iniciatyva, taip siekiant vykdyti lankytojų apskaitą ir reguliuoti jų srautus,“ - teigė pašnekovė. Paklausta apie galimas bilietų kainas, dabar, kol darbai dar nėra baigti, L.Jančiauskienė tikslių skaičių įvardinti negalėjo, tačiau, jos teigimu, bilieto kaina vienam asmeniui neturėtų viršyti euro.

Priminsime, kad prieš trejus metus Užutrakio parke jau buvo apmokestintos fotosesijos. Vestuvinių ir komercinių fotosesijų ar filmavimų rengimas Užutrakio parke iki 10 žmonių kainuoja 60 eurų valandai, o nuo 11 dalyvių jau tenka mokėti 150 eurų už valandą.

Taigi norint grožėtis gamta nemokamai, teks arba keliauti į užsienį, arba visą lig šiolei atvirą buvusį grožį stebėti per atstumą. Beje, lieka neaišku, kaip ir kas gaudys vandeniu į Užutrakį patenkančius „nelegalus“. Kultūros ministerija į klausimą, kodėl reikia apmokestinti įėjimą į parką, per darbo dieną atsakyti neįstengė.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s