respublika.lt

Trombono virtuozas Vilniuje pristatys pasaulinę premjerą

(0)
Publikuota: 2014 gruodžio 20 09:08:25, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Nacionalinėje filharmonijoje šeštadienį koncertuos vienas žymiausių pasaulio trombonininkų Kristianas Lindbergas (Christian Lindberg), kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru atliksiantis jo sukurtą "Kundraano trilogiją".

Tai muzikinė istorija apie amžiną ir nūnai aktualumo neprarandančią gėrio ir blogio kovą, žmogaus ir šėtono susidūrimą. Iki šiol pasaulio koncertų salėse buvo atliekamos pavienės trilogijos dalys, o Vilniuje nuskambės pasaulinė visos trilogijos premjera. Koncerte taip pat skambės Igorio Stravinskio rusų liaudies motyvais sukurto baleto "Ugnies paukštė" siuitos.

Daugiau kaip 300 kūrinių trombonui premjerų atlikėjas, įrašęs daugiau kaip 70 solinių kompaktinių plokštelių, dirigentas, kompozitorius ir trombono virtuozas K. Lindbergas minimas tarp svarbiausių XX a. varinių pučiamųjų atlikėjų greta Mailso Deiviso (Miles Davis) ar Luiso Armstrongo.

K. Lindbergas Vilniuje pasirodys kompozitoriaus, solisto ir dirigento amplua.

2009 m. K. Lindbergas tapo pagrindiniu Norvegijos Šiaurės filharmonijos simfoninio orkestro dirigentu, 2004-2011 m. buvo Šiaurės kamerinio orkestro, 2005-2012 m. - Švedijos pučiamųjų ansamblio vadovas. Maestro kviečiamas diriguoti įvairiems pasaulio orkestrams Europoje, Amerikos, Azijos šalyse.

Kaip kompozitorius K. Lindbergas ėmė reikštis nuo 1997-1998 m., kai sukūrė pirmąją kompoziciją - "Arabenne" trombonui ir styginiams.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar Jums dažnai tenka naudotis mokamomis medicininėmis paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+3 +6 C

0 +6 C

+1 +9 C

+4 +7 C

+8 +14 C

+13 +16 C

0-5 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s