respublika.lt

„Tautų mugėje“ bus gaminamas rekordinio dydžio plovas

(0)
Publikuota: 2014 rugsėjo 16 18:11:05, Respublika.lt, Eltos inf.
×

6-osios "Tautų mugės", kuri sostinėje ūš rugsėjo 19-21 dienomis, greta tautodailės, amatų bei tautinio kultūrinio paveldo pristatymo, kaip ir kasmet, bus siekiama ir rekordo. Šiemet renginio organizatoriai pasiryžę pagaminti didžiausią plovą.

Ankstesniais metais "Tautų mugėje" buvo gaminama rekordinė bulvių košė bei obuolienė. Didžiausias plovas bus gaminamas sostinės Odminių skvere.

Šiemetinėje renginio programoje - ir Gdansko kultūros dienų renginiai, meno šventė "Draugystės žiedas", Pasaulio tautų šokiai, Tarptautinis gatvės teatro festivalis "Mozaika", ugnies renginys "Žiedas", Atviras Lietuvos grilio čempionatas, "Tylioji diskoteka" ir daugelis kitų renginių.

"Lygiadienis yra toks laikas, kai viskas apsilygina, belaukdami žiemos, mes visi tampame ramesni, todėl tai yra puikus metas Tautų mugei", - sako renginio organizatorius Vytenis Urba.

Šeštosios Tautų mugės naujovė - programa "Šokantis Vilnius". Lankytojai joje galės susipažinti su įvairių pasaulio tautų šokių stiliais. Čia suksis poros, bus organizuojamos šokių pamokos suaugusiems ir vaikams. Tuo tarpu Vinco Kudirkos aikštėje Vilniaus tradicinių šokių klubas pristatys "Tradicinių šokių vakaronę". Čia bus šokami autentiški XIX-XX a. žemaičių, aukštaičių, sūduvių, dzūkų šokiai, taip pat kaimynų - baltarusių, lenkų, rusų, latvių, estų tradiciniai šokiai.

Kita šokiui dedikuota programa šventėje V. Kudirkos aikštėje rengiama šeštadienį. Čia bus galimybė susipažinti su įvairių žanrų šokiais - tango, salsa, sirtakiu, flamenku, zumba bei daugeliu kitų.

Dar viena mugės naujovė - pačioje mugės širdyje įsikursianti "Tylioji diskoteka".

"Iš Rusnės salos atvešime tam tikrą kompromisą tarp triukšmo ir diskotekų. "Tylioji diskoteka" vyksta su bevielėmis ausinėmis ir kiekvienas šokėjas turi galimybę pasirinkti sau patinkantį muzikos stilių, todėl diskoteka netrukdys renginio programai. Vienu metu gali joje gali groti trys skirtingi muzikos stiliai", - pasakoja renginio organizatorius Jonas Grindžinaitis.

"Tautų mugėje" taip pat rengiama meno šventė "Draugystės žiedas". Programoje bus galima išvysti ne tik lietuvių, bet ir žydų, karaimų, lenkų, rusų ir kitų tautų kolektyvus.

Šeštadienio vakarą lankytojai išvys ugnies reginį "Žiedas", simbolizuosiantį darnų žmonių būvį ir jų bendruomeniškumą. "Tautų mugės" metu taip pat dešimtąjį kartą vyks tarptautinis gatvės teatro festivalis "Mozaika", Atvirasis Lietuvos grilio čempionatas bei Gdansko kultūros dienos.

Savaitgalį Vilniuje svečiuosis daugiau kaip 400 amatininkų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Estijos Vokietijos ir Ukrainos. Pirmą kartą šventės organizatoriams talkina ir savanoriai, jų šiemet susibūrė per penkiasdešimt.

Visi "Tautų mugės" renginiai yra nemokami.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar Jums dažnai tenka naudotis mokamomis medicininėmis paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+3 +6 C

0 +6 C

+1 +9 C

+4 +7 C

+8 +14 C

+13 +16 C

0-5 m/s

0-4 m/s

0-4 m/s

     
X