respublika.lt

Tartiufo vaidmuo patikėtas D.Kazlauskui ir G.Savickui

(0)
Publikuota: 2017 sausio 20 09:03:03, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Naujajame spektaklyje Tartiufo vaidmenį atliekantis Dainius Kazlauskas. LNDT nuotr.

Paaiškėjo, kas naujajame Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) spektaklyje "Tartiufas" kurs pagrindinį - Tartiufo - vaidmenį.

 

Apgaviką, manipuliatorių ir melagį, apsimetusį šventuoliu, pakaitomis vaidins du seniai didžiosiose Lietuvos teatro scenose matyti aktoriai, ypač virtuoziškai atliekantys komiškus vaidmenis, - Dainius Kazlauskas ir Giedrius Savickas.

Spektaklio "Tartiufas" premjera įvyks vasario 4, 5, 12 dienomis.

Kalbėdamas apie būsimąjį spektaklį, D. Kazlauskas sakė, kad malonu po ilgos pertraukos grįžti pas bendraminčius, tačiau jį apėmęs dvilypis ir keistas jausmas. Mat prieš trejus metus jis režisavo "Tartiufą" Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre, dabar Oskaro Koršunovo režisuojamame spektaklyje pats atliks pagrindinį vaidmenį.

"Yra tokia taisyklė, - jei esi vienoje barikadų pusėje, turi elgtis vienaip. Jei esi kitoje barikadų pusėje, turi laikytis tos pusės įstatymų. Šiuo atveju šeimininkas yra Oskaras, ir aš priimu jo režisavimą be jokių kalbų. Tai yra jo kūrinys. Mes, aktoriai, prisiliečiam prie jo kūrybos, esame to dalis ir tik stengiamės padėti, įsiklausę viską atlikti taip, kaip turėtų būti. Tad jokio diskomforto šiuo atveju nejaučiu", - sakė D. Kazlauskas.

G. Savickas dažname interviu pabrėžia, kad D. Kazlauskas buvo tas žmogus, kuris jį pastūmėjo į aktorystę, kai, būdamas vaikas, susidūrė su juo "Žilvičio" stovykloje. Kurti tą patį vaidmenį tame pačiame spektaklyje aktoriams dar neteko.

"Išlaviruoti nesugadinant santykių, kai tenka drauge kurti, yra didelis menas. Reikia labai stipriai padirbėti su savo egoizmu ir puikybe, bet kadangi abu esame labai adekvatūs, tai nedaro įtakos nei draugystei, nei kūrybai.

Kalbant apie Tartiufo vaidmenį, mes su Giedriumi esame labai skirtingi. Nors kai kuriuos dalykus turime padaryti vienodai, tikiu, kad skirtumai vis tiek išryškės. Beje, Giedriui labai tinka šis vaidmuo ir manau, kad jam puikiai pasiseks. Jis labai gerai jaučia vaidmenį, yra organiškas ir paradoksalus", - pagyrų kolegai negailėjo D. Kazlauskas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s