respublika.lt

Šviesų festivalį atidarė masinis klaipėdiečių šokis

(0)
Publikuota: 2016 vasario 14 11:12:13, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Šeštadienio vakarą uostamiestyje startavo antrasis Klaipėdos šviesų festivalis. Praėjusiais metais šis renginys sulaukė didžiulio dėmesio, tad šiemet festivalio instaliacijų žemėlapis buvo praplėstas - šviesų žaismo yra ne tik senamiesčio širdyje, bet ir Skulptūrų parke, K. Donelaičio skvere, Kruizinių laivų terminale.

Šiųmetinis festivalis oficialiai pradėtas šeštadienio vakarą Liepų gatvėje, prie Laikrodžių muziejaus. Festivalio lankytojai iš anksto buvo prašomi į išmaniuosius telefonus atsisiųsti specialią programėlę, pulsuojančią skambančios muzikos ritmu, arba atsinešti kokį nors šviečiantį daiktą ir kartu sušokti specialiai sukurtą šokį. Iškart po šokio Liepų gatvę užliejo kariliono garsai.

Didžiulio dėmesio sulaukė atšvaitų dalinimo akcija. Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus vyresnioji specialistė Alina Vaičekauskienė sakė, kad vos per 10 minučių buvo išdalinta daugiau nei 200 atšvaitų.

Miestą papuošė daugiau nei 20 šviesos projektų, o organizuojamose naktinėse ekskursijose dalyvauti užsiregistravo daugiau nei 700 žmonių iš visos Lietuvos.

Festivalis baigsis vasario 16 d.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s