respublika.lt

Šv. Kristoforo orkestras koncertuoja su M.Rostropovičiaus fondo talentais

(0)
Publikuota: 2014 birželio 12 08:30:47, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Šv. Kotrynos bažnyčioje ketvirtadienį kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu prof. Donato Katkaus, pasirodys Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo globojami muzikantai.

Koncerte prisistatyti pianistai Elžbieta Dvarionaitė ir Kristupas Klimkaitis, smuikininkė Ugnė Liepa Žuklytė, klarnetu muzikuojantis Stasys Makštutis. Koncerto "Paskui savo svajonę" programoje skambės Johano Sebastiano Bacho (Johann Sebastian Bach), Volfgango Amadėjaus Mocarto (Wolfgang Amadeus Mozart) ir kitų kompozitorių kūriniai.

Anot Šv. Kristoforo kamerinio orkestro dirigento ir meno vadovo Donato Katkaus, šių jaunų atlikėjų gabumai atsispindi jų atliekamoje muzikoje, todėl tik laiko klausimas, kada jie užkariaus tarptautinę sceną ir pradės rengti įspūdingus koncertinius turus.

Per daugiau nei dešimtmetį violončelininko ir filantropo M. Rostropovičiaus įkurto fondo pagalbos sulaukė beveik 100 jaunųjų muzikantų, mokslininkų, sportininkų. Tai - ne vienkartinė, o ilgalaikė tikslinė parama, skiriama vaikų konkursams ir meistriškumo kursams, instrumentams.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s