respublika.lt

„Street art“ kūrėjai sukels perversmą Panevėžyje

(0)
Publikuota: 2015 rugsėjo 01 13:14:40
×

Rugsėjo 5 dieną panevėžiečiai ir miesto svečiai turės unikalią galimybę apsilankyti pirmą kartą miesto istorijoje organizuojamame gatvės meno festivalyje „Street Art Festival Panevėžys“. Nors dažnai diskutuojama, ar ryškiaspalviai, kartais kiek šokiruojantys, „street art“ kūriniai viešosiose miesto erdvėse yra menas, į renginį susirinkę kūrėjai tuo net neabejoja, todėl čempionato metu yra pasiruošę tai įrodyti savo darbais ir padovanoti puikų reginį susirinkusiems.
 
„Čempionato idėja gimė prieš keletą metų, tačiau trūko tinkamos vietos, progos bei finansinių išteklių ją įgyvendinti. Visgi pasinaudojant palankiai susiklosčiusiomis aplinkybėmis, šiais metais pavyko suorganizuoti „street art“ festivalį, į kurį registruotis kvietėme dalyvius iš visos Lietuvos, –  sakė kultūrinių renginių organizatorius Panevėžio mieste Tomas Tarulis.  –  „Tai išskirtinė galimybė gatvės meno meistrams išnaudoti savo kūrybinį potencialą, pasiekti puikių rezultatų įgyvendinant originalias idėjas bei išnaudoti jiems suteiktą kūrybos laisvę“.
 
Pasak vieno iš renginio organizatorių, šis festivalis išlaisvins ne tik kūrėjų fantaziją, tačiau ir ugdys meninį visuomenės suvokimą, įneš naujovių bei atvers Panevėžio miesto erdves jauniesiems talentams.  Taip pat čempionato nugalėtojui be papildomos atrankos bus suteikta išskirtinė galimybė kartu su visa menininkų komanda sukurti bendrą piešinio eskizą, kuris papuoš vienos iš didžiausių Panevėžio miesto bendrovių, „Kalnapilio“ daryklos, sieną. 
 
„Įsikūrusi miesto pakraštyje, plečiantis miesto infrastruktūrai „Kalnapilio“ darykla tapo  miesto centro įvaizdžio dalimi, todėl bendras miesto ir įmonės projektas – dar vienas žingsnis tęsiant ilgametį bendradarbiavimą,“ – teigė „Kalnapilio – Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Kirstukas. – „Visada stengiamės tradicijas derinti su modernumu, ypatingą dėmesį skiriame savo krašto įvaizdžio gerinimui, todėl talentingų menininkų dėka ne tik atnaujinsime daryklos įvaizdį, tačiau ir padovanosime įspūdingą meno kūrinį miestui.“
 
„Street art“ turnyro dalyvių amžius nėra ribojimas, svarbiausia – talentas, todėl kiekvienas, norintis dalyvauti, kartu su užpildyta registracijos anketa turėjo pateikti bent keletą savo darbų pavyzdžių ir pradinę eskizo idėją. Iš visų pretendentų bus atrinkta 10 konkurso dalyvių ar komandų, kurie turnyro metu naudodami aerozolinių dažų purškimo techniką ant kieto paviršiaus kurs originalius, savitą menininko braižą atspindinčius darbus.
 
Festivalio metu menininkai savo jėgas galės išbandyti ir „Blitz“ piešimo turnyre, dalyvius ir žiūrovus linksmins šokių kolektyvų pasirodymai, skambės DJ muzika, vyks kitų gatvės meno šakų atstovų pasirodymai.
 
„Nors Panevėžyje „street art“ meno šaka nėra labai populiari, džiaugiamės, jog Lietuvoje turime daug talentingų menininkų ir sulaukėme dvigubai daugiau paraiškų nei tikėjomės. Pastebime, jog „street art“ kūriniais išpiešti miestų pastatai tampa populiariais traukos objektais, todėl įkvėpti bendro tikslo miestui dovanosime neeilinį renginį stebėti visą kūrybos procesą“, –  sakė T. Tarulis

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s