respublika.lt

S.Povilaičio gimtadienis bus paminėtas koncertais „Žalgirio“ ir „Švyturio“ arenose

(0)
Publikuota: 2017 sausio 11 17:28:53, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Stasys Povilaitis. Eimanto Chachlovo nuotr.

Šių metų sausio 15 d. maestro Stasys Povilaitis būtų šventęs savo 70-ąjį gimtadienį.

 

Deja, sulaukti šio jubiliejaus vienam garsiausių visų laikų Lietuvos estrados dainininkų nebuvo lemta. Ir nors prieš metus jį pasiglemžė sunki liga, bet daugybės gerbėjų širdyse jis išliks amžinai gyvas ir artimas.

Vasario 4 d. Kauno "Žalgirio", o vasario 5 d. - Klaipėdos "Švyturio" arenose įvyks iškilmingi koncertai "Mūsų legenda - Stasys Povilaitis". Mintis šventiškais koncertais paminėti S. Povilaičio gimtadienį kilo maestro šeimai: žmonai Birutei ir dukrai Agnei. Abi moterys žada koncertus stebėti drauge su gausiais S. Povilaičio gerbėjais.

Daugiau nei metus laiko vyro ir tėvo gedėjusios moterys mano, kad būtų gražu maestro 70-metį paminėti dainuojant garsiausius jo kūrinius, o geriausiai juos atlikti gali ištikimi S. Povilaičio bendražygiai iš ansamblio "Nerija" - Edmundas Kučinskas, Vitalijus Pauliukas, Simonas Donskovas, Antanas Čapas, Birutė Petrikytė, Laima Žemaitytė, Nijolė Tallat-Kelpšaitė. Taip pat koncerte pasirodys Karina Krysko, kuriai teko dainuoti su maestro duetu. Akompanuos "Vilniaus sinfonietta", diriguos Vytautas Lukočius.

Skambės klasika tapusios dainos "Švieski man vėl", "Dar širdyje ne sutema", "Sudeginti tiltai", "Laimės vainikas" ir kitos.

S. Povilaitis 1947 m. gimė Kaune. 1961 m. persikėlė į Palangą. Lietuvos popscenos legenda pirmąkart į žymiąją Palangos estradą užkopė dar besimokydamas mokykloje. Kiek vėliau buvo pastebėtas talentų ieškančio kompozitoriaus Miko Vaitkevičiaus ir pakviestas dainuoti grupėje "Ritmas".

Vėliau, mažajai scenai tapus per ankšta, S. Povilaitis pradėjo koncertuoti su Lietuvos filharmonijos ansambliu "Nemuno žiburiai", vėliau - su "Nerija" bei Miko Suraučiaus ansambliu. Netrukus tapo gerai žinomas visoje šalyje ir iki pat gyvenimo pabaigos tęsė itin sėkmingą solo karjerą.

Per daugybę metų S. Povilaitis surengė keliolika tūkstančių koncertų ir išleido daugiau kaip 20 albumų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +5 C

0 +5 C

-2 +6 C

+3 +9 C

+3 +8 C

+7 +10 C

0-4 m/s

0-6 m/s

0-6 m/s