respublika.lt

Solo grojantis obojus - tuo stebins obojininkas K.Kuljusas

(0)
Publikuota: 2015 sausio 30 15:32:21, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Paskutinįjį sausio vakarą, šeštadienį, su Lietuvos kameriniu orkestru Nacionalinės filharmonijos scenoje gros garsusis estų obojininkas Kalevas Kuljusas (Kalev Kuljus).

Solo grojantis obojus nėra dažnas svečias koncertinėje scenoje.

Daugelio tarptautinių konkursų laureatas K. Kuljusas studijavo Estijos muzikos akademijoje, vėliau - Liono nacionalinėje konservatorijoje, Karlsrūjės muzikos universitete bei įvairiuose meistriškumo kursuose.

Obojininkas yra koncertavęs su įvairiais Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos, Estijos orkestrais ir ansambliais, bendradarbiavo su garsiais pasaulio dirigentais, buvo Sankt Peterburgo ir Berlyno filharmonijų, Bavarijos radijo, "Filharmonica Arturo Toscanini", Birmingemo simfoninių orkestrų pagrindinis kviestinis obojininkas.

Nuo 2003 m. K. Kuljusas groja Šiaurės Vokietijos radijo orkestre, taip pat yra kviečiamas į Hamburgo valstybinės operos, Berlyno radijo, Vokietijos simfoninius orkestrus. Jis veda meistriškumo kursus Japonijoje, Taivane, Brazilijoje, Kinijoje, Vokietijoje, Estijoje.

K. Kuljuso repertuare - beveik visi Johano Sebastiano Bacho (Johann Sebastian Bach), Antonijaus Vivaldžio (Antonio Vivaldi), Volfgango Amadėjaus Mocarto (Wolfgang Amadeus Mozart), Tomaso Albinonio (Tomas Albinoni) ir kitų kompozitorių kūriniai obojui. Ne vienas estų kompozitorius yra paskyręs jam savo kūrinius.

Koncerte Vilniuje K. Kuljusas atliks baroko muziką.

Lietuvos kamerinis orkestras šiame koncerte dar pagros XVIII a. italų kompozitoriaus Luidžio Bokerinio (Luigi Boccherini), kuris išpopuliarino "galantiškąjį stilių", Simfoniją B-dur ir latvių kompozitoriaus Peterio Vasko kūrinius.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s