respublika.lt

Smuikininkė Nikola Benedeti koncertuos Vilniuje

(0)
Publikuota: 2014 vasario 14 11:48:20, Ieva MIŠKINYTĖ
×

Pasaulinė smuiko žvaigždė Nikola Benedeti (Nicola Benedetti) atvyksta į Lietuvą ir balandžio 17 d. pasirodys išskirtiniame ir vieninteliame koncerte Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.

N.Benedeti vadinama viena įtakingiausių ir geidžiamiausių šiandienos klasikinės muzikos atlikėjų, 2012 ir 2013 m. pelniusi „Geriausios moters atlikėjos titulą“ vienuose prestižiškiausių pasaulio apdovanojimų „Classic BRIT Awards“. Šiais metais Karalienė Elžbieta II įteikė N.Benedeti garbingą Britiškosios Imperijos apdovanojimą už jos indėlį į klasikinę muziką ir už jos labdaringąją bei švietėjišką veiklą, siekiant populiarinti klasikinę muziką Jungtinėje Karalystėje.

Ji laukiama svarbiausių koncertų salių ir geriausių orkestrų, tokių kaip Londono simfoninio, Frankfurto radijo, WDR Kelno, Danijos nacionalinio simfoninio, Strasbūro filharmonijos, Karališkojo Škotijos, San Francisko simfoninio, Vašingtono simfoninio, Pitsburgo simfoninio, Honkongo simfoninio orkestro ir daugelio kitų.

N.Benedeti bendriems pasirodymams kviečia žymiausi dirigentai: Valerijus Gergijevas, Vladimiras Aškenazis, Stefanas Denevas (Stephane Deneve), Kristofas Ešenbachas (Christoph Eschenbach) ir daugelis kitų.

Gimusi Škotijoje italų kilmės N.Benedeti griežti smuiku pradėjo būdama penkerių metų, o nuo 1997 m. tęsė studijas Jehudžio Menuhino mokykloje Londone. Sulaukus devynerių, jos talentą pastebėjo legendinis smuikininkas ir dirigentas Jehudis Menuhinas (Yehudi Menuhin), kuris pakvietė ją mokytis į savo mokyklą. 1999 m. mirus J.Menuhinui, N.Benedeti buvo išrinkta griežti jo laidotuvėse kaip viena geriausių mokinių.

Šiuo metu ji griežia Stradivarijaus smuiku „Gariel“ (1717 m.).

Lietuvoje N.Benedeti pasirodys su mūsų šalies publikai gerai pažįstamu pianistu Aleksejumi Griniuku. Lietuvos klausytojai turės galimybę išgirsti virtuozinę programą su L.van Bethoveno (L.van Beethoven) sonata smuikui ir fortepijonui Nr.7 Op.30 Nr.2, S.Prokofjevo sonata smuikui ir fortepijonui Nr.1 Op.80, R.Štrauso (R.Strauss) sonata smuikui ir fortepijonui Op.18.

Koncertas: balandžio 17 d. 19 val. Lietuvos nacionalinė filharmonija, Vilnius.

Bilietus platina: Bilietai.lt

 

Parengta pagal dienraščio „Respublika“ priedą „Gyvenimas“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s