respublika.lt

Skaniausią žuvienę išvirė dzūkai

(0)
Publikuota: 2019 rugsėjo 10 14:45:49, Darius ČIUŽAUSKAS
×
nuotr. 1 nuotr.
Čempionato dalyviai išvirė apie 3,5-4 tonas žuvienės, kuri nemokamai išdalinta šventės dalyviams. Romualdo Eglinsko nuotr.

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį Šilutė tradiciškai pakvipo verdama žuviene. Tarptautiniame jos virimo čempionate triumfavo ir visiems varžovams nosį nušluostė iš Lazdijų atvykusi „Dzūkų jūros piratų“ komanda.

 

Praėjusį šeštadienį Šilutėje surengtas jau vienuoliktas žuvienės virimo čempionatas. Jei pirmajame ant laužų kunkuliavo tik penki katilai, tai pastarajame savo meistriškumą daugybės žiūrovų akivaizdoje demonstravo net 55 komandos. Šventė vyko istorinėje Šilokarčemos aikštėje, kurioje kažkada šurmuliavo garsusis pamario žvejų turgus. Dvi komandos žuvienę virė pro šią aikštę tekančios Šyšos upėje prišvartuotuose senoviniuose kurėnuose.

Per tuos metus čempionatas gerokai išplėtė ir savo geografiją, tapo respublikiniu bei tarptautiniu. Šį kartą su lietuviais prie garuojančių katilų konkuravo portugalai, turkai, latviai ir rusai. Paskaičiuota, jog net 30 komandų į Šilutę atvyko ne iš pamario krašto.

Pasak šio gražaus renginio sumanytojo ir vyriausiojo šefo Marijaus Budraičio, šilutiškiai dar kartą įrodė, kad Šilutė yra ne tik pamario sostinė, bet ir žuvienės virimo Meka.

„Norėjosi, kad Šilutė turėtų išskirtinę šventę. Kadangi per mūsų miestą veda paukščių migracijos kelias, tai nutarėme žieduoti ne tik praskrendančius paukščius, bet ir geriausius žuvienės virimo meistrus. Jie gauna vardinius žiedus. Laimėjusieji čempionatą žuvienės virti jame jau nebegali. Tik kartu su kitais „žieduotaisiais“ sprendžia, ką priimti į šį klubą“, - „Vakaro žinioms“ sakė M.Budraitis.

Absoliučia žuvienės virimo čempione šiais metais tapo ir Šilutės rajono mero įsteigtu žiedu pasidabino Lazdijų „Dzūkų jūros piratų“ komanda. Iki tol nelaimėjusi nė vieno prizo, ji į šią pergalę „keliavo“ devynerius metus. Pernai niekas neprilygo iš Lenkijos atvykusiai Ostrudos ekipai.

Tradicinės žuvienės kategorijoje nugalėjo pamario žuvininkystės įmonių asociacija „Lampetra“, žuvies sriubos - pamario liuteronams atstovavusi komanda „Juoda avis“, kurios gretose buvo net septyni liuteronų kunigai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s