respublika.lt

Šimtmetį švęsiančiai Lietuvai - moksleivių atvirlaiškiai

(0)
Publikuota: 2018 sausio 09 11:47:08, Jūratė Valančiūtė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Šimtmetį švęsiančiai Lietuvai - moksleivių atvirlaiškiai. Lietuvos pašto nuotr.

Vilniaus centriniame pašte pristatoma šalies moksleivių kurtų atvirlaiškių paroda „Susieti žmones, suburti šalį“. Daugiau kaip 100 įvairių Lietuvos mokyklų atvirlaiškius kūrę vaikai įamžino šiemet atkurtos valstybės šimtmetį mininčią Lietuvą ir atkurtosios Lietuvos paštą.

 

„Šie metai yra ypatingi ir Lietuvai, švęsiančiai Valstybės atkūrimo šimtmetį, ir mūsų bendrovei, kuri taip pat minės 100 metų gyvavimo sukaktį. Įsitraukdami į visai Lietuvai svarbios istorinės sukakties minėjimą kviečiame žmones prisijungti prie įvairių iniciatyvų, bursiančių bendruomenes, ir dalintis viena didele žinia: atkurtai Valstybei jau šimtas metų! Pernai pakvietėme moksleivius prisidėti prie Lietuvai svarbios istorinės sukakties minėjimo sukuriant proginius atvirlaiškius. Sulaukėme daugiau kaip 800 moksleivių darbų, o komisijos atrinkti piešiniai virs šventiniais atvirlaiškiais“, - pažymėjo Lietuvos pašto tinklo direktorė Inga Dundulienė.

Atvirlaiškių konkurse dalyvavo skirtingo amžiaus vaikai iš įvairių ugdymo įstaigų: darželių, pradinių ir vidurinių mokyklų, gimnazijų, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro. Sulaukta moksleivių darbų ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų - Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, bet ir iš Mažeikių, Trakų, Švenčionių, Tauragės, Naujosios Akmenės, Telšių ir kt. Kurtų atvirlaiškių piešimo technikų spektras taip pat platus: piešta pastelinėmis kreidelėmis, spalvotais pieštukais, tapyta guašu, akvarele, naudota net gratažo technika.

Moksleivių darbus vertino Valstybės atkūrimo šimtmečio programą koordinuojančios Vyriausybės kanceliarijos, Lietuvos pašto ir Vilniaus dailės akademijos atstovai bei Pašto ženklų leidybos komisijos nariai. Konkurse nugalėję piešiniai bus pavaizduoti specialiai Lietuvos pašto išleisimuose atvirlaiškiuose, kurie valstybės švenčių metu bus nemokamai dalijami didžiuosiuose šalies paštuose. Piešinių autoriai bus apdovanoti savo sukurtųjų atvirlaiškių rinkiniais.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar jūsų namuose šalta?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +6 C

+1 +5 C

-3 +4 C

+5 +11 C

+5 +9 C

+4 +10 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-5 m/s