respublika.lt

Scenos grando V.Bagdono staigmena

(0)
Publikuota: 2016 gruodžio 03 14:11:50
×
nuotr. 1 nuotr.
Vladas Bagdonas. Redakcijos archyvo nuotr.

Gruodžio 4 dieną Šv.Kotrynos bažnyčioje rinksis aktoriaus Vlado Bagdono talento gerbėjai. Retai Lietuvoje viešintis ir autorinius koncertus rengiantis menininkas ruošia malonią staigmeną žiūrovams.


Šįkart aktorių scenoje išvysime ne vieną, o su ritmo grupe, kurioje gitara gros virtuozas Gintaras Šulinskas, fortepijonu skambins kompozitorius Sigitas Mickis, kontraboso partijas atliks Eugenijus Kanevičius, o smuiku grieš Vytautas Mikeliūnas.

Koncerto pavadinimą žinomas menininkas pasirinko ilgai negalvojęs. Tarsi retorinį klausimą jis užduos žiūrovams: "Kaip, gera gyventi?". Ir ragins kartu ieškoti atsakymo, ar išties gera. Tačiau šis koncertas žada ne tik gražiausių ir mėgstamiausių aktoriaus dainų puokštę, netikėtų ir sodrių skambesių, bet ir džiugią žinią Vlado Bagdono gerbėjams - 2017 m. dienos šviesą išvys aktoriaus kompaktinė plokštelė, kurioje bus sudėtos naujai aranžuotos jau klasika tapusios dainos "Mano senajai mokyklai", "Laiškas motinai", "Vaikystės šviesa", tiek ir naujausios, jau publikos pamėgtos "Kas vasarą verda uogienę", "Moters skaičiuotė", "Baisi daina". Tad gerbėjai išties turi ko laukti.

Vladas Bagdonas - unikalaus talento aktorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, teatro pedagogas, skaitovas, vis dažniau į rankas paimantis gitarą ir savo žemu balsu uždainuojantis be galo jautrias ir nuoširdžias dainas. Muzika jo gyvenime dažnai ėjo greta vaidybos: studijų metu, vėliau dirbant su kompozitoriais V.Telksniu, A.Jegelevičiumi ir A.Kulikausku. Tačiau kalbėdamas apie savo muzikinius pasirodymus V.Bagdonas linkęs ironizuoti: "Nesu muzikantas, esu artistas, vaidinantis koncertą".

Koncertas "Kaip, gera gyventi?" - tai reta proga pamatyti mylimą, pasiilgtą Artistą, pavartyti jo kūrybinio dienoraščio puslapius ir išgirsti naujas bei atgimusias dainas, pritariant puikių profesionalių muzikantų grupei.

Bilietus platina www.bilietai.lt

Vlado Bagdono koncertas - gruodžio 4 d. 18 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

 

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s