respublika.lt

Prikelia kultinį albumą

(0)
Publikuota: 2018 spalio 30 08:56:11, „Laisvalaikio“ inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Andriaus Mamontovo asmeninio albumo nuotr.

Kultinis Andriaus Mamontovo albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ atgims legendinėje įrašų studijoje „Abbey Road“. Londone įsikūrusioje ir viena geriausių pasaulyje vadinamoje studijoje vieną įsimintiniausių albumų Nepriklausomos Lietuvos istorijoje grupės „Foje“ lyderis įrašinės drauge su Lietuvos kameriniu orkestru.

 

„Įrašyti albumą studijoje, kurioje savo geriausias plokšteles sukūrė ir įrašė tokios grupės kaip „The Beatles“, „Pink Floyd“, „Depeche Mode“ ar „U2“ - kiekvieno muzikanto gyvenimo svajonė. Vis dar sunku patikėti, kad manoji netrukus taps realybe“, - džiugiai kalba atlikėjas.

Prieš 20 metų sukurtą albumą „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ A.Mamontovas drauge su Lietuvos kameriniu orkestru ir dirigentu Modestu Pitrėnu įrašinės pagrindinėje „Abbey Road“ studijoje „Studio 1“.

Čia buvo įrašyti didžiausi ir ambicingiausi pastarojo dešimtmečio muzikiniai projektai su orkestru. „Studio 1“ gimė „Star Wars“, „Black Panther“ ar „Avengers“ garso takeliai. Šiemet čia išleista ir JAV grupės „Beach Boys“ ir Karališkojo filharmonijos orkestro plokštelė.

Simfoniniai albumo „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ įrašai vyks gruodžio viduryje. Jų priešakyje stovės dar viena išskirtinė pasaulio muzikos figūra - garso režisierius Liuisas Džounsas (Lewisas Jonesas).

Naujoji įrašyta „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ versija vinilo ir kompaktinio disko pavidalu dienos šviesą išvys kitų metų pavasarį.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar jūsų namuose šalta?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +5 C

0 +5 C

-2 +6 C

+3 +9 C

+3 +8 C

+7 +10 C

0-4 m/s

0-6 m/s

0-6 m/s