respublika.lt

Prieš gražiausias metų šventes – pažintis su Lietuvos šimtamečiais

(0)
Publikuota: 2018 gruodžio 21 10:52:50, Organizatorių informacija
×
nuotr. 4 nuotr.
Justo Gulbinovičiaus nuotr.

Šviesūs ir nuoširdūs Lietuvos bendraamžių, šimtamečių lietuvių, portretai – tokią parodą Dailininkų sąjungos galerijoje Vilniuje atidarė fotomenininkė Monika Požerskytė. Prieš gražiausias metų šventes kūrėja kviečia ir į neeilinę ekskursiją po šimto metų sulaukusių herojų gyvenimus.

 

M. Požerskytė aplankė daugybę Lietuvos vietų, kur susitiko su šimto ir daugiau metų sulaukusiais senoliais, išklausė jų pasakojimų, išgyvenimų, neįtikėtinų istorijos vingių. „Žvelgdama į kiekvieną portretą atsimenu herojaus pasakojimus, aplinką, nuotaiką. Didžiuojuosi, kad galėjau įamžinti, išsaugoti ir pasidalinti. Ši kelionė po šimtamečių namus man buvo didžiulė dovana,“ – sako fotografijų autorė.

Dabar fotografė nori šia dovana pasidalinti su kitais, todėl kviečia į ekskursiją po Lietuvos šimtamečių portretų ir jų istorijų parodą, kuri vyks gruodžio 22 d. 15 val.  Jos metu M. Požerskytė ne tik papasakos labai įvairių, o kartais ir neįtikėtinų mūsų šalies gyventojų, kurių portretai eksponuojami parodoje, istorijų, bet ir pasidalins beveik metus trukusios fotosesijos užkulisiais, nutikimais ir tuo, kas jungia visas šias viešnages. Ekskursija – nemokama, bet į ją būtina išankstinė registracija el. paštu 100metukartu@100metukartu.lt.

M. Požerskytės paroda – Lietuvos šimtmečiui skirto projekto „100 metų kartu“ dalis, kurį sudaro ir tokio paties pavadinimo fotografijų albumas bei dokumentinis režisierės Editos Kabaraitės filmas „100 metų kartu“. Paroda Vilniuje veiks iki sausio 4 d.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s