respublika.lt

Prasideda 59-asis Kauno lėlininkų sezonas

(0)
Publikuota: 2016 rugpjūčio 31 15:34:41, Respublika, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Andrius Žiurauskas. Stasio Žumbio nuotr.

Pradėdamas naująjį, 59-ąjį, kūrybos sezoną, Kauno valstybinis lėlių teatras žada džiuginti žiūrovus jau pamėgtais spektakliais, o taip pat - trimis intriguojančiomis premjeromis, susitikimais lėlių muziejuje ir tradiciniais jau tapusiais kitais renginiais.

 

Teatras skelbia, kad net dvi jo premjeros pakvies mažuosius žiūrovus leistis į pasakišką ir gyvenimiškos išminties kupiną lietuviškų mitų, sakmių bei padavimų pasaulį. Jau rugsėjo 24 dieną Didžiojoje teatro scenoje pasirodys Agnės Sunklodaitės režisuotas spektaklis "Pūgos durys" (pagal Rimvydo Stankevičiaus eiliuotą pasaką). Žiūrovus jis nukels į keistą, šiek tiek bauginantį malūną, kur savo istorijas pasakos per audrą užuovėją čia radę penki pakeleiviai.

"Kalėdas pasitiksime su po penkerių metų atnaujintu spektakliu "Kalėdų saulė" (rež. Andrius Žiurauskas), paskatinsiančiu atsigręžti į šventės esmę. Šis kūrinys supažindins su senosiose mūsų pasakose ir dainose gyvenančiu Elniu Devynragiu, dievybėmis - Slogučiu bei Babaušiu, stebukladariu Kalviu. Pavasarį žiūrovų teatre lauks klasika tapusios Pelenės istorijos inscenizacija (rež. O. Žiugžda, premjera - kovo mėn.), pagal Šarlio Pero (Charles Perrault), Brolių Grimų ir Eugenijaus Švarco (Eugene Schwartz) pasakas", - pasakojo teatro vadovas Sigitas Klibavičius.

Šį sezoną taip pat numatyta įgyvendinti jau išmėgintą idėją - rengti išvažiuojamųjų lėlių parodų ciklą restauruotose Lietuvos pilyse ir dvaruose. Tai skirta artėjančiam teatro 60-ečiui. Šiemetinę vasarą lėlės buvo įsikūrusios Raudondvario dvare, rudenį ketinama ekspoziją vežti į Biržų pilį.

Dar vienas naujojo sezono akcentas - simbolinių teatro filialų kūrimas šalies regionuose. 2016 m. balandį jau pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Marijampolės kultūros centru, mezgami teatro ryšiai ir su kitomis kultūros organizacijomis. "Dar derėtų pridurti, kad 59-ajam sezonui einant į pabaigą, teatro laukia nelengvi, bet kartu ir džiaugsmingi pokyčiai. Numatoma ilgai laukta teatro rekonstrukcija, paliesianti didžiąją salę su vestibiuliais, mažąją salę ir lėlių muziejų", - sakė Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +5 C

0 +5 C

-2 +6 C

+3 +9 C

+3 +8 C

+7 +10 C

0-4 m/s

0-6 m/s

0-6 m/s