respublika.lt

Pramogos pagal kiekvieno skonį

(0)
Publikuota: 2017 liepos 15 08:50:06, Aida VALINSKIENĖ, zinios@vakarozinios.lt
×
nuotr. 1 nuotr.
Pramogos pagal kiekvieno skonį. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Prognozuojama, kad liūtys iš Lietuvos traukiasi, tad ne vienas, matyt, susimąsto, ką nuveikti šį savaitgalį. Norintieji įdomiai praleisti laiką tikrai ras ką veikti, o nekantriausieji pramogauti pradėjo jau vakar.

 

Po daugiau nei aštuonis mėnesius trukusios rekonstrukcijos vakar sostinės gyventojus ir jos svečius į šventę pakvietė raudonu kilimu papuošta Vilniaus gatvė. Nuo vidurdienio iki vėlaus vakaro čia laukė pramogos, tikro garso koncertai, pasisėdėjimai lauko kavinėse. Atėjusieji galėjo išvysti Manto Wizard iliuzijų šou, virš gatvės ištiestu lynu žingsniavo gatvės akrobatas, vyko diskusijos su žymiais žmonėmis „Gyvoji biblioteka“. Kadangi dėl gerokai užtrukusių gatvės darbų lauko kavinės sezono negalėjo pradėti įprastu metu, savivaldybė šiemet atleido šios gatvės verslininkus nuo lauko kavinių rinkliavos.

Joniškio rajone vakar prasidėjo kasmet vasaros viduryje rengiamas Žagarės vyšnių festivalis, šiemetis skirtas Žagarės regioninio parko 25-mečiui. Tris dienas įvairiose miestelio vietose vyks Vyšnių turgus, sporto varžybos, kaliausių pasirodymai, koncertai.

Žagarės miestelyje kasmet vykstantis muzikos festivalis yra vienas didžiausių šalyje. Juo siekiama plėtoti Šiaurės Lietuvos, kurti išskirtinį, patrauklų Žagarės, kaip turizmo, vieno seniausių Lietuvos miestų, įvaizdį. Renginys kasmet pritraukia apie 100 tūkst. žmonių iš Lietuvos ir kitų valstybių, jo metu vykstantys koncertai, renginiai yra nemokami.

Šiandien vidurdienį prie Šakių ir Kauno rajonų „rubežiaus“ įsikūrusiame Lekėčių miestelyje prasidės dar vienas tradiciniu pretenduojantis tapti renginys - Mėlynių festivalis, skirtas liepos viduryje minimam prieš 511 m. įkurto miestelio gimtadieniui.

Lekėčiai - mėlynių kraštas: aplinkiniuose miškuose labai daug mėlynojų. Nors festivalis „jaunas“, jis sugeba pritraukti lankytojų iš visos Lietuvos, o tai lemia profesionali festivalio programa, pristatanti įvairių žanrų aukšto meninio lygio atlikėjus ir grupes. Šventės metu vyksta įvairios sporto varžybos, meno parodos, konkursai, meninės ir edukacinės programos suaugusiesiems ir vaikams. Ir - natūralu - mugė, siūlanti įsigyti įvairių meno, tautodailės dirbinių, kulinarinio paveldo gėrybių ir skanėstų su mėlynėmis. Šventę vainikuoja įspūdingi fejerverkai ir diskoteka.

Lietuvos kariuomenė šiandien 14 val. kviečia užsukti į Vytauto Didžiojo karo muziejų Kaune ir pajusti viduramžių dvasią. Čia vyks Žalgirio mūšio inscenizacija, bus galima pasimatuoti to laikotarpio šarvus ir rūbus, išbandyti įvairią to meto ginkluotę ir pasibalnoti žirgą. 1410 m. vykusiame Žalgirio mūšyje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Lenkijos Karalystės kariai, vadovaujami Vytauto Didžiojo, sutriuškino kryžiuočių pajėgas.

Šiaulių kultūros centras Rėkyvoje šeštadienį 13 val. organizuoja tradicinę šventę prie Rėkyvos ežero. Šventės dalyvių laukia jachtų paradas, Tarptautinė Olego Truchano buriavimo regata, vyks koncertas, sportiniai užsiėmimai, veiks pirtis, įvairios kūrybinės dirbtuvės ir ugniagesių gelbėtų vandens atrakcionai. Organizatoriai žada, kad pramogų netrūks visai šeimai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar jūsų namuose šalta?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +5 C

0 +5 C

-2 +6 C

+3 +9 C

+3 +8 C

+7 +10 C

0-4 m/s

0-6 m/s

0-6 m/s