respublika.lt

Pažaislyje prasidėjo tarptautinis muzikos festivalis

(0)
Publikuota: 2014 birželio 02 10:48:11, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Kaune prasidėjo 19-asis Pažaislio muzikos festivalis. Ramūno Guigos (ELTA) nuotr.

Pažaislio vienuolyno kieme sekmadienio vakarą tarptautinis Pažaislio muzikos festivalis pradėtas įžanginiu koncertu.

Pažaislio vienuolyne skambėjo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius), Kauno valstybinio choro (meno vadovas ir vyr. dirigentas prof. Petras Bingelis), solistų Ievos Prudnikovaitės (mecosopranas), Jeronimo Miliaus (vokalas), Saulės Rinkevičiūtės (smuikas), Vitos Šiugždinienės (violončelė), Rūtos Rinkevičiūtės (fortepijonas) atliekama muzika. Koncerto programoje buvo Tolgos Kašifo (Tolga Kashif) "Queen Symphony", taip pat - Endriu Loido Veberio (Andrew Lloyd Webber), Astoro Piacolos (Astor Piazzolla), Džošo Grobano (Josh Groban), Eriko Klaptono (Eric Clapton), Deivido Biervaldo (David Baerwald), Kevino Džilberto (Kevin Gilbert) ir kitų kompozitorių kūriniai.

"Visų pirma noriu padėkoti mūsų ištikimiausiems gerbėjams, kurių, nepaisant nei vėsoko oro, nei lietaus, į koncertą susirinko daugiau nei du tūkstančiai. Džiugu ir miela žinoti, kad išsiugdėme puikią publiką. Dėkoti galima ir Aukščiausiajam, nes koncerto, kuriame skambėjo ir Jėzaus, ir Magdalenos arijos, metu nustojo lyti. Reiškia, buvom išgirsti, dangus Pažaisliui buvo maloningas", - pirmadienio rytą įžanginio koncerto įspūdžiais dalijosi Pažaislio festivalio koordinatorius Justinas Krėpšta.

Iki vasaros pabaigos besitęsiantis muzikos festivalis Kaune vyksta jau devynioliktą kartą. Koncertais jis žada džiuginti muzikos gerbėjus ir kitose šalies vietovėse. Pažaislio festivalyje numatoma surengti 42 koncertus, 9 jų - nemokami. Iš viso pasirodys apie 100 kolektyvų ir pavienių muzikos atlikėjų iš 16 pasaulio šalių, - Alžyro, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Italijos, JAV, Kolumbijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Meksikos, Norvegijos, Prancūzijos, Ukrainos ir kitų.

"Galima sakyti, kad kiekvienas mūsų klausytojas ras jo širdžiai mielos muzikos, koncertų programos skirtos įvairių skonių publikai. Kūrinių spektras įvairus - nuo klasikos šedevrų iki vadinamojo lengvojo žanro, - nuo simfonijos iki uždegančių Kolumbijos ritmų. Žadame nemažai intrigų, įdomių susitikimų su pasaulinio garso žvaigždėmis. Vyks ir proginių pasirodymų.

Iš jų norėčiau išskirti D. Verdžio "Rekviem" atlikimą, skirtą Kauno geto sunaikinimo 70 -mečiui. Taip pat - ir tradicinį spektaklį istorine tematika, kurį, kaip kasmet, parodysime Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse. Šį kartą prie Kauno pilies bus vaidinama niekur nestatyta Eugenijaus Remigijaus Baltrušaičio drama apie didįjį lietuvių dainių Kristijoną Donelaitį (režisierius Vytautas Rumšas). Ačiū šios dramos autoriui, kad sutiko bendradarbiauti su Pažaislio festivaliu ir pritaikyti savo kūrinį statant spektaklį istorinėje vietoje - greta Kauno pilies", - Eltai pasakojo J. Krėpšta.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s