respublika.lt

Paskelbtas „JCDecaux premijos“ laureatas

(0)
Publikuota: 2017 sausio 02 14:00:47, Vaida ANDRIKONYTĖ
×
nuotr. 2 nuotr.
Skulptorei Onai Jociūtei apdovanojimą pelnęs darbas „Puota“. Organizatorių nuotr.

Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) vykstanti paroda „Seklus, greitas ir dar neįvardintas. JCDecaux premija“ jau turi laureatą - skulptorės Onos Jociūtės meninis darbas „Puota“ sulaukė didžiausio tarptautinės komisijos įvertinimo. Jaunoji menininkė laimėjo reklamos sprendimu bendrovės „JCDecaux“ įsteigtą premiją ir galimybę savo darbus eksponuoti sostinės lauko reklamos erdvėse.

 

Kaip tvirtina autorė, jos kūrinys - tai „nurengtas“ pustrečio metro aukščio stalas. „Nurengimo“ veiksmu Vilniaus dailės akademijos skulptūros magistrantė kiek nepatogiai sudaiktina greta šio objekto atsidūrusį žmogų ir kviečia mąstyti apie tai, ką reiškia toks apnuoginimo veiksmas: ar galime teigti, kad daiktas, matomas be jam priskiriamos funkcijos, yra nuogas, arba ką su tuo bendro turi bet kokia parodinė situacija. „Seklus, greitas ir dar neįvardintas“ yra pirmoji „JCDecaux premijos“ ciklo paroda, kuria žymi naują ŠMC ir „JCDecaux“ partnerystę bei bendrą jų siekį - skatinti jaunus Lietuvos menininkus kurti ir dalintis savo įkvepiančia kūryba. Projekto organizatoriai žada, kad ši iniciatyva taps tradicija ir leis sujungti iš pirmo žvilgsnio skirtingus, tačiau glaudžiai susijusius kūrybos laukus. Anot Žanetos Fomovos, „JCDecaux Lietuva“ vadovės, tokia sąjunga sukuria progą

menui išeiti į platesnes erdves. „Šiuolaikinis menas ir reklama - tai sėkminga bendradarbiavimo forma, kuri įdomi žiūrovui, puošia miestus ir atveria duris kūrybiškoms inovacijoms. Kaip menininkai nuolat ieško vis naujų kūrybos formų, taip ir mes visada žvalgomės naujų, nestandartinių, netikėtų dizaino ir technologijų sprendimų“, - pasakojo Ž.Fomova. Šiuolaikinio meno centro direktorius Kęstutis Kuizinas taip pat džiaugėsi, kad ši paroda - naujų patyrimų laukas. „Išties mums tai pirmas atvejis, kai privatus verslas steigia premiją ir taip prisideda prie šiuolaikinio meno sklaidos. Tikime, kad dirbdami kartu atrasime daugiau sąlyčio taškų, kurie bus vertingi naująjai menininkų kartai“, - sakė jis.

Šiemet pristatomi penkių jaunų autorių - Viltės Bražiūnaitės, Tomo Sinkevičiaus, Onos Jociūtės, Beatričės Mockevičiūtės ir Kęstučio Montvido - kūriniai. Jie buvo atrinkti atsižvelgiant į kūrėjų meninės raiškos originalumą ir aktualumą šiuolaikinio meno kontekste, taip pat aktyvumą Lietuvos ir užsienio meno lauke.

Projekte „JCDecaux premija“ kviečiami dalyvauti tebestudijuojantys arba ne anksčiau kaip prieš dvejus metus iki parodos atidarymo studijas baigę menininkai. Parodą „Seklus, greitas ir dar neįvardintas“ kuruoja Edgaras Gerasimovičius ir Audrius Pocius, ji veiks iki 2017 m. sausio 11 d.


Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s