respublika.lt

Panevėžyje - kūrybinė laboratorija „Migruojantys paukščiai"

(0)
Publikuota: 2016 liepos 26 13:02:02, Respublika, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Panevėžyje - kūrybinė laboratorija "Migruojantys paukščiai". URM nuotr.

Dešimtus metus vykstantis kūrybinis projektas "Migruojantys paukščiai" - jau Panevėžyje, kur jis vyks iki liepos 30 d.

 

Po visą pasaulį išsibarsčiusius lietuvių menininkus, kūrėjus, intelektualus vienijantis projektas, remiamas Užsienio reikalų ministerijos, šiemet pakvies ir panevėžiečius įsilieti į bendrą kūrybinių idėjų paiešką. Savaitės trukmės idėjų laboratorija bus skirta Panevėžio miesto erdvių, jo įvaizdžio ir galimų naujų veiklų paieškai.

"Mūsų tikslas - sužadinti, įkvėpti ir padrąsinti panevėžiečius įtraukiant vietos kūrėjus į bendrą veiklą. Mes tikime, kad visi kartu gebėsime sukurti vertingų, įdomių, kūrybingų pilietinių iniciatyvų, kurias pasiūlysime miestui ir jo gyventojams. Juk idėjos gali gimti kiekvieno galvoje, čia ir dabar, todėl tikime, kad dalintis jomis, kurti kartu yra visus praturtinantis procesas", - sakė projekto "Migruojantys paukščiai" sumanytoja, kostiumo dizainerė Jolanta Rimkutė.

"Migruojančių paukščių" organizatoriai ragina jaunuosius panevėžiečius prisijungti prie unikalios projekto dalies - kūrybinio orkestro kūrimo. Visi, jau pažįstantys natas ar tik norintys jas pažinti, kviečiami į muzikos dirbtuves, kurių metu improvizacijos meno ir muzikavimo pagrindų jaunuolius mokys jau pripažinti užjūryje džiazo muzikantai Simona ir Dorsė Mins (Dorsey Minns, JAV). Kūrybinės muzikos dirbtuvės vyks nemokamai anglų kalba iki liepos 29 d.

Mėgstantys poetinį žodį kviečiami į Australijos poetės lietuvės Lidijos Šimkutės poezijos vakarą. Renginys vyks Juozo Miltinio palikimo studijų centre liepos 27 d.

Kūrybinės laboratorijos "Migruojantys paukščiai" idėjas vainikuos miesto bendruomenei surengtas projekto pristatymo vakaras, kuris planuojamas penktadienį, liepos 29 d., Laisvės aikštėje.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s