respublika.lt

Palangos Birutės parke vėl aidės pučiamųjų muzikos garsai

(0)
Publikuota: 2019 birželio 13 10:20:26, Sigita Zumerytė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Palangos Birutės parkas. Eltos nuotr.

„Palangos orkestras“ tęsia antrą šimtmetį puoselėjamą pučiamųjų muzikos vasaros koncertų tradiciją ir nuo ketvirtadienio kviečia į nemokamą pučiamųjų muzikos koncertų ciklą „Orkestro vasara“.

 

Kaip ir kasmet, kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį pučiamųjų muzika užlies Palangos Birutės parką.

Visą vasarą – nuo birželio 13 d. iki rugpjūčio 31 d. – „Palangos orkestras“ klausytojus džiugins profesionaliais koncertais, kurie ypatingi tuo, kad jų metu puikiai jaučiasi tiek atėjusieji paklausyti pučiamųjų muzikos, tiek ir kartu atsivesti vaikai – mažieji neprivalo ramiai sėdėti šalia vyresniųjų – jie gali mėgausis grynu oru, pasivaikščioti ar tiesiog ramiai pažaisti parko pievelėje.

„Palangos orkestras“, kaip ir kasmet, savo klausytojams parengė ne vieną muzikinę programą. Pasak jo vadovo Vyganto Rekašiaus, dažniausiai pučiamųjų muziką mėgstantys kurorto svečiai, nors trumpam atvykę į Palangą, nori pasimėgauti ne vienu, o visais per savaitę vykstančiais orkestro koncertais, todėl kiekvieną savaitę klausytojams pristatomos trys skirtingos orkestro parengtos programos.

„Šiemetinis mūsų repertuaras, kaip ir kasmet, yra atnaujintas bei paįvairintas. Kadangi „Palangos orkestras“ dalyvavo „Čiurlionio kelio“ projekte, vieną koncerto programą sudarėme taip, kad grojama muzika atspindėtų M. K. Čiurlionio laikų muzikinę kultūrą bei dvasią. Antroji programa – populiarių kino filmų melodijos. Jau ne pirmus metus klausytojams grojame tiek animacinių filmų, tiek ir populiarių serialų garso takelių muziką ir matome, kad žmonėms tai sukelia teigiamų emocijų. Todėl šiemet kino filmo muzikos programą kiek praturtinome ir padarėme dar labiau atpažįstamą“, – sakė V. Rekašius.

Trečioji „Palangos orkestro“ parengta programa – džiazinės kompozicijos su lengvo bei tradicinio džiazo elementais. Visos trys parengtos programos klausytojams bus pristatomos kiekvieną savaitę.
Daugelis kurorto gyventojų ir svečių vasaros Palangoje jau neįsivaizduoja be pučiamųjų muzikos – „Palangos orkestro“ koncertai Birutės parke nepraranda populiarumo ir turi netgi nuolatinių klausytojų. „Tai mus įkvepia ir palaiko. Matydami klausytojų įvertinimą, jaučiame atsakomybę tobulėti“, –  sako „Palangos orkestro“ vadovas.

Palangos miestas nuo seno garsėja pučiamųjų muzikos tradicijomis. Pučiamųjų muzika Birutės parke skamba jau 119-tą sezoną. „Kaskart koncertuodami parke jaučiame tarsi buvusių kartų alsavimą į nugarą. Tai įpareigoja – stengiamės nenuvilti klausytojų ir pateisinti jų lūkesčius“, – pabrėžė V. Rekašius.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s