respublika.lt

Palangoje vyks festivalis „Nakties serenados“

(0)
Publikuota: 2015 liepos 27 08:51:00, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Juozas Domarkas. Redakcijos archyvo nuotr.

Vienoje gražiausių pajūrio vietų - Palangos gintaro muziejuje - rugpjūčio 4-8 d. vyks keturi "Nakties serenadų" festivalio koncertai.

 

Lietuvos kamerinis orkestras(LKO) 44-ąjį "Nakties serenadų" sezoną pasitinka su dirigentais Juozu Domarku, Adrija Čepaite ir Modestu Barkausku, žymiais Lietuvos atlikėjais - saksofonininku Petru Vyšniausku, violončelininku Mindaugu Bačkumi, dainininkais Raminta Vaicekauskaite ir Liudu Mikalausku bei šio festivalio svečiu - smuikininku Aleksandru Sitkovetskiu, pasirodysiančiu pirmajame festivalio koncerte rugpjūčio 4-ąją.

Lyg įsiklausydamas į neoklasicistinę grafų Tiškevičiaus rūmų architektūrą, LKO "Nakties serenadų" cikle pristato mažosios nakties klasikos programas. Keturis vakarus skambėsiantis festivalis - tai nuotaikinga muzikinė šventė, kurioje polifoniškai pinasi baroko, klasicizmo, romantizmo ir nūdienos kompozitorių kūryba.

Tai ypatingą nuotaiką skleidžiančių renginių ciklas, suartinantis klasikinės muzikos atlikėjus ir klausytojus. Lietuvos nacionalinė filharmonija šį LKO koncertų ciklą Palangos gintaro muziejuje rengia nuo 1971-ųjų. Kasmet vasaros vakarais klausytojai kviečiami gėrėtis muzika atvirame ore.

XIX a. pabaigoje šalia Baltijos jūros pastatytos neoklasicistinio stiliaus grafų Tiškevičių rezidencijos ir parko romantiška aplinka nuostabiai dera su rūmų terasoje skambančia gracinga klasika ir vilioja ne tik pajūrio poilsiautojus, bet ir žymius muzikos atlikėjus.

Per 44 metus "Nakties serenadų" scenoje su LKO koncertavo daugybė iškilių Lietuvos ir užsienio menininkų: smuikininkai Gidonas Kremeris, Sergejus Krylovas, Olegas Kaganas, Tatjana Grindenko, Susana Joko Henkel (Susanna Yoko Henkel) ir Vilhelmas Čepinskis, altininkas Maksimas Rysanovas, violončelininkai Natalija Gutman, Karina Georgian, Markas Drobinskis, Vytautas Sondeckis, Denisas Šapovalovas, fleitininkė Sefika Kutluer, klarnetininkas Edis Vanusthusas (Eddy Vanoosthuyse), trimitininkas Andrejus Kavalinskis bei kiti.

Plačiai išgarsėjusį renginį inicijavo pagrindinio "Nakties serenadų" atlikėjo - LKO vadovas ir dirigentas prof. Saulius Sondeckis. Drauge kurtas muzikos vasarų Palangoje tradicijas šiandien orkestras puoselėja su nauju meno vadovu ir dirigentu smuikininku S. Krylovu, kuris pagarbą tradicijoms derina su novatoriškais sprendimais ir idėjomis.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s