respublika.lt

„Muzikos galerijoje" Vilniuje šurmuliuoja prieškalėdiniai renginiai vaikams

(0)
Publikuota: 2016 gruodžio 04 08:25:45
×
nuotr. 1 nuotr.
Veronika Povilionienė. Stasio Žumbio nuotr.

Vos prieš porą mėnesių atidarytoje "Muzikos galerijoje" (Gedimino pr.37, Vilnius) nuolat šurmuliuoja įdomūs, kitokie renginiai.

 

Galimybė susipažinti su papročiais, burtais

Per tokį trumpą laiką atsirado ir nuolatinių gerbėjų, kurie stengiasi nepraleisti nė vieno koncerto ar spektaklio. Ypač daug džiaugsmo čia patiria vaikai - jiems "Muzikos galerijoje" skiriamas didelis dėmesys. Keletą kartų per mėnesį vaikai renkasi lyg į kokį protingų vaikų būrelį. Šiuolaikiniams vaikams svarbu interaktyvumas, patirtis, todėl "Muzikos galerijos" renginiuose jie gali viską paliesti, išbandyti, klausinėti, dalyvauti. Čia vaikams galima beveik viskas - netgi nusispyrus žieminius batukus klausytis istorijų patogiai įsitaisant kur tik patinka - nors ir gulint ant žemės. "Kai vaikas šypsosi, laimingi ir tėvai..." - po paskutinio renginio vaikams džiaugėsi mažosios klausytojos Marijos tėtis.

Šį sekmadienį, gruodžio 4 dieną, 14 val. "Muzikos galerija" kviečia į jaukų advento susitikimą šeimai su garsiausia lietuvių liaudies dainų atlikėja Veronika Povilioniene. Jai talkins instrumentalistas Gvidas Kovėra. Tai reta proga šeimai ne tik pasiklausyti savo gimtos šalies liaudies muzikos - dainų ir įvairiausių netradicinių muzikos instrumentų, bet ir susipažinti su senosiomis advento, Kūčių tradicijomis, netgi burtais...

O gruodžio 18 dieną 12 val. vaikučius ir vėl pakvies į interaktyvių koncertų ciklo "Kartą muzikos karalystėje" tęsinį, tai bus jau trečioji, kalėdinė "serija" vaikams pavadinimu "Imbierinė pasaka Muzikos karalystėje". Muzikos karalystės šeimininkė Madam Ku-Kū (pianistė Rūta Mikelaitytė-Kašubienė) čia nuolat gyvena kartu su Princese Melodija (LNOBT solistė, sopranas Dovilė Kazonaitė). Pirmajame susitikime spalio mėnesį jas abi netikėtai užklupo piktoji ragana, o lapkričio 27-ąją pas Princesę Melodiją sugrįžo Princas Tenoras. Taigi šįkart abi Muzikos karalystės herojės ruošia ypatingą Kalėdų puotą vaikams - kepa imbierinius sausainukus, meduoliukus, puošiasi, žaidžia ir dainuoja kartu su vaikais. Ar pavyks nekviestajam svečiui, įvairiausias šunybes krečiančiam, paslapčia į puotą įsiveržusiam Nykštukui Bildukui sugadinti visų vaikų šventę? Užsukite ir sužinosite! Pabaigoje visi kartu galės pasilepinti kalėdiniais skanėstais.

"Muzikos galerijoje" - garsūs atlikėjai

Visą antrąją gruodžio pusę "Muzikos galerijoje" bus galima rasti įvairių renginių suaugusiesiems. Tik čia bus ypatinga proga pasiklausyti Lietuvos scenos legendos Virgilijaus Noreikos solinio koncerto, taip pat garsiausio šių dienų Otelo vaidmens atlikėjo Vaido Vyšniausko, džiazo pianisto Artūro Anusausko kalėdinių improvizacijų, palydimų vokalo ir baleto šokėjos, iš užsienio grįžtančių lietuvių pasirodymų su užsienio svečiais, fortepijoninės muzikos koncertų, na, ir, žinoma, jūsų laukia net du naujamečiai vakarai su solistais Julija Stupnianek, Dainiumi Puišiu, flamenko šokėja Natalija Kovaliova. Muzikos galerijoje - visada gera nuotaika!

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s