respublika.lt

Moterų choras „Liepos“ Italijoje pripažintas geriausiu

(0)
Publikuota: 2015 liepos 27 13:36:38, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Moterų choras „Liepos“ Italijoje pripažintas geriausiu. Stasio Žumbio nuotr.

Moterų choras „Liepos“ tarptautiniame chorų konkurse Italijoje pripažintas "Geriausiu moterų choru", laimėjo sidabro ir bronzos medalius atskirose kategorijose.

 

Ką tik baigėsi jau 54 kartą organizuojamas tarptautinis prestižinis Italijos Seghizzi chorų konkursas — vienas iš septynių garsiausių ir sudėtingiausių chorų varžytuvių pasaulyje. Vertinimo komisijoje dirbo muzikos pasaulio autoritetai iš Italijos, Estijos, Lenkijos, Belgijos ir kt. šalių. Šiame konkurse Lietuvai atstovavo Vilniaus kultūros centro moterų choras ”Liepos”, vadovaujamas Audronės Zupkauskienės, koncertmeisterė Loreta Kuliešiuvienė.

Choras "Liepos” dainavo folkloro, šiuolaikinės muzikos ir privalomojo kūrinio kategorijose. Į šį konkursą po sudėtingos atrankos buvo pakviesta tik 14 stipriausių chorų iš Italijos, Slovėnijos, Pietų Korėjos, Kinijos, Filipinų, Indonezijos, Norvegijos, Lenkijos, Ukrainos, Vengrijos ir Lietuvos, kurie varžėsi 7 kategorijose ir dėl pagrindinio prizo. Pagrindinis Seghizzi konkurso prizas šiais metais iškeliavo į Pietų Korėją.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s