respublika.lt

M.K.Čiurlionio kelias ves per menininko gyvenimo vietas ir kūrybos etapus

(0)
Publikuota: 2017 gruodžio 13 13:19:44, Laima Žemulienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
M. K. Čiurlionio kelias ves per menininko gyvenimo vietas ir kūrybos etapus. Eltos nuotr.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sudarė darbo grupę, kuri rūpinsis nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kelio projekto parengimu. Tai bus kultūros, kultūrinės edukacijos, kultūros paveldo ir turistinio bendradarbiavimo projektas.

 

„Ketiname sudaryti išsamų pažintinį maršrutą, kuris, tikimės, išsiplės ir už Lietuvos ribų. M. K. Čiurlionio gyvenimo ir kūrybos kelio projektas įprasmins vieno žymiausių Lietuvos menininkų, palikusio svarbų pėdsaką ne tik Lietuvos, bet ir Europos meno istorijoje, atmintį“, - sakė projekto darbo grupės vadovė, kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė.

Kultūros kelias eis per vietoves, susijusias su kompozitoriaus ir dailininko gyvenimu ir kūryba, - Varėną, Druskininkus, Plungę, Rietavą, Palangą, Kauną ir Vilnių.

Į nacionalinį M. K. Čiurlionio projektą bus įtraukti ir jau ilgus metus organizuojami renginiai - tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“, fortepijoninės muzikos festivalis Druskininkų M. K. Čiurlionio memorialiniuose namuose, tarptautinis M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas bei tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalis Palangoje.

Iki 2025 m., kai bus minimos M. K. Čiurlionio 150-osios gimimo metinės, planuojama į nacionalinį maršrutą įtraukti Lenkiją, Vokietiją, Rusiją, kitas su kompozitoriumi susijusias šalis. Lietuva sieks, kad šiam projektui būtų suteikta Europos Tarybos sertifikuoto kultūros kelio nominacija.

Nacionalinį M. K. Čiurlionio kelio projektą rengs valstybinių ir nevyriausybinių įstaigų bei organizacijų atstovai, bendruomenių nariai, M. K. Čiurlionio muzikos festivalių, koncertų, konkursų ir renginių organizatoriai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s