respublika.lt

L.Tapinas pagerbtas aukščiausiu Kultūros ministerijos apdovanojimu

(0)
Publikuota: 2014 birželio 19 18:59:35, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 5 nuotr.
L. Tapinas pagerbtas aukščiausiu Kultūros ministerijos apdovanojimu. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Žurnalistui ir rašytojui Laimonui Tapinui ketvirtadienį Kultūros ministerijoje iškilmingai įteiktas aukščiausias ministerijos garbės ženklas "Nešk savo šviesą ir tikėk". 70-metį neseniai atšventusį L. Tapiną sveikino kultūros ministras, jo buvę studentai, kolegos ir draugai.

 

"Esu įsitikinęs, viliuosi, kad labai greitai, vieną dieną visą Lietuvos kultūrą nušvies didžiulė žvaigždė, ir ji bus ne tik simbolinė", - atsiimdamas garbės ženklą - simbolinę žvaigždę kalbėjo L. Tapinas.

Kultūros ministerijos apdovanojimu žurnalistas ir rašytojas pagerbtas už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, įkvepiančias bendruomenę pozityviai veiklai, asmeninę poziciją ir atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Kultūros ministro Šarūno Biručio teigimu, L. Tapinas prisidėjo prie kiekvieno žurnalistikos žingsnio Lietuvoje.

"Daugeliui jis buvo ir pirmas mokytojas, patarėjas, iš jo darbų ir šiandien semiasi daugelis mūsų medijos atstovų. O šiandien dar džiugi diena, nes mes pirmą kartą čia, Kultūros ministerijoje, apdovanojame žurnalistą", - kalbėjo ministras.

"Mes tikrai įteikėme šį ženklą daug kam - muzikams, teatro atstovams, rašytojams, dailininkams, bet šiandien yra naujas puslapis - ženklas yra įteikiamas žurnalistikos atstovui", - pridūrė Š. Birutis.

Nepriklausoma žurnalistika, anot jo, yra vienas iš svarbiausių Lietuvos pamatų ir sudėtinė kultūros dalis.

L. Tapinas gimė Palangoje, po studijų dirbo "Sporto" laikraščio ir "Švyturio" žurnalo korespondentu. 1978 m. tuometiniame Leningrado teatro, muzikos ir kino institute apgynė disertaciją apie kino publicistikos istoriją, už kurią jam buvo suteiktas menotyros mokslų kandidato laipsnis. Nepriklausomoje Lietuvoje L. Tapinas buvo Radijo ir televizijos generalinis direktorius, Lietuvos žurnalistikos centro įkūrėjas ir direktorius, žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pirmininkas.

L. Tapinas yra esė, apybraižų, publicistikos, kino istorijos veikalų autorius, apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko ir ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro didžiuoju kryžiumi, Vytauto Gedgaudo ir Juozo Tumo-Vaižganto premijomis.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s