respublika.lt

Literatūros vertėjų sąjunga įteikė D.Urbo premiją

(0)
Publikuota: 2014 balandžio 29 16:47:36, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Literatūros vertėjų sąjunga antradienį teiks Dominyko Urbo premiją už vertimo debiutą. Jos laureate šiemet tapo vertėja Julija Gulbinovič, kuriai premija paskirta už Mate Matiši knygos "Pomirtinė trilogija" vertimą iš kroatų kalbos.

D. Urbo premija įsteigta 2008-aisiais metais ir yra skiriama grožinės ir humanitarinės literatūros vertėjui už debiutą: per pastaruosius trejus metus publikuotą profesionalų, menišką pirmą arba antrą vertimą į lietuvių kalbą. Ši premija teikiama balandžio pabaigoje, minint žymaus vertėjo, redaktoriaus ir kalbininko D. Urbo gimimo metines.

Premijos teikimo ceremonija antradienį rengiama Vilniaus Paveikslų galerijoje.

J. Gulbinovič baigė Lietuvių filologijos su užsienio kalba (kroatų) studijų programą Vilniaus universitete, studijavo ir Zagrebo universitete Kroatijoje. Didžiojoje Britanijoje dirbo laisvai samdoma vertėja ir organizavo kultūrinius renginius. Dabar premijos laureatė dirba Palestinos kultūros ministerijoje ir studijuoja arabų kalbą.

Literatūros vertėjų sąjungos ekspertai už sėkmingą vertimo debiutą puikiai įvertino ir pagyrė dar dvi jaunąsias vertėjas - Indrę Telksnytę ir Laurą Vilkaitę.

Sąjunga yra įsteigusi dar du apdovanojimus. "Auksinės lupos" premija, skiriama literatūros redaktoriams, šiemet teikiama leidyklos "Baltos lankos" redaktorei Dianai Bučiūtei už kruopštumą, atsakingumą, puikų lietuvių kalbos subtilybių išmanymą ir norą bei gebėjimą patarti kolegoms.

Laureatei bus įteiktas diplomas ir skulptūrėlė (skulptorius Viktoras Tunkevičius), pavadinta "Auksine lupa", simbolizuojanti kruopštų redaktoriaus darbą.

Literatūros vertėjų sąjungos bičiulių premija šiemet skirta dr. Jurgitai Katkuvienei už reikšmingą indėlį į Metų verstinės knygos projektą ir nuolatinį dėmesį gerai verstinei literatūrai.

Bičiulių premija skiriama asmeniui arba organizacijai, per pastaruosius metus ypač nusipelniusiems meniniam vertimui ir vertėjo profesijai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s