respublika.lt

Lietuvos vardas – kino apdovanojimuose Los Andžele

(0)
Publikuota: 2019 rugsėjo 17 15:10:29, Augustė Sturlytė
×
nuotr. 2 nuotr.
Filmo „Černobylis“ dailininkė Claire Levinson-Gendle ir prodiuserė Lineta Mišeikytė (kairėje). Augustės Sturlytės nuotr

Sekmadienį Los Andžele buvo išdalintos pirmosios „Emmy“ statulėlės. Likus savaitei iki pagrindinių iškilmių, kino industrijos profesionalai „Creative Arts Emmy“ apdovanojimais buvo pagerbti už geriausius garso, specialiųjų efektų, kinematografijos, muzikos, montažo ir kitus sprendimus. Geriausių istorinio laikotarpio kostiumų kategorijoje pirmą kartą buvo nominuota Lietuvos atstovė – seriale „Černobylis“ dirbusi kostiumų dailininkė Daiva Petrulytė.

 

Rugsėjo 15 d. vykusiuose „Creative Arts Emmy“ apdovanojimuose Lietuvoje filmuotas HBO mini serialas „Černobylis“ laimėjo 7-iose iš 13-os kategorijų, o pagrindinėje, rugsėjo 22 d. vyksiančioje „Emmy“ ceremonijoje, serialas varžysis dar 6-iose nominacijose.

„Creative Arts Emmy“ apdovanojimų ceremonijoje kolegų sėkmę iš arti stebėjusi šio serialo prodiuserė Lietuvoje, „Baltijos filmų paslaugų“ atstovė Lineta Mišeikytė sako, kad atėjo laikas pradėti patiems save vertinti. „Atsiimdami apdovanojimus, kolegos nuoširdžiai dėkojo savo komandoms, jose dirbusiems lietuviams ir šaliai, kurioje buvo filmuojamas šis visų laikų sėkmingiausias mini serialas. Prestižinė nominacija ir aukščiausioje šio žanro apdovanojimų scenoje skambėjęs Lietuvos vardas – didžiulis įvertinimas mūsų šalies kino industrijai. Oficialiai įsitikinome, kad esame didelio kinematografijos pasaulio dalis ir tiesiogiai dalyvaujame jį kuriant“, - sako L. Mišeikytė.

„Černobylio“ operatorius Jakob Ihre padėkos kalboje savo apdovanojimą dedikavo šalims, kuriose jis buvo filmuotas, ir jų žmonėms: „Daugybę mėnesių filmavome Lietuvoje ir keletą dienų Ukrainoje, tad savo apdovanojimą noriu paskirti operatoriams ir kameros departamento komandai iš šių dviejų gražių šalių. Noriu pagerbti šių šalių praeitį, istoriją ir padėkoti už svetingumą ir malonę, kuri leido mums papasakoti šią svarbią Černobylio avarijos istoriją.“

Geriausių istorinio laikotarpio kostiumų kategorijoje buvo pirmą kartą nominuota Lietuvos atstovė – seriale „Černobylis“ dirbusi kostiumų dailininkė Daiva Petrulytė, po šio prestižinio įvertinimo prisijungusi prie tarptautinės Televizijos meno ir mokslo akademijos narių. Iš Los Andžele vykusios ceremonijos grįžtanti D. Petrulytė neslepia džiaugsmo: „Malonu būti pastebėta ir įvertinta – įspūdinga tapti tokios svarbios pasaulinės bendruomenės dalimi. Tačiau ne mažiau malonu yra tai, kad „Černobylio“ nominantams lipant ant scenos pasiimti apdovanojimų, kone kaskart buvo minimas Lietuvos vardas. Man buvo garbė tai girdėti tokioje svarbioje scenoje.“

L. Mišeikytė atkreipė dėmesį, kad JAV televizijos apdovanojimuose, skirtuose „Černobyliui“, triumfavo europiečiai. „Gera matyti, kokių gražių dalykų pasauliui atneša didelių JAV kino industrijos biudžetų ir Europos talentų užtaisas. Didžiąją dalį „Černobylio“ apdovanojimų atsiėmė Europoje gyvenantys ir kuriantys kolegos: pagrindinis filmo operatorius švedas Jakob Ihre, montažo režisierius britas Simon Smith, muziką kūrusi islandė Hildur Guðnadóttir, garsą miksavęs prancūzas Vincent Piponnier, britų dailininkas Luke Hull.“

Los Andžele įvykusi „Creative Arts Emmy“ ceremonija – įvadas į savaitgalį vyksiančią pagrindinę „Emmy“ apdovanojimų, dažnai vadinamų televizijos „Oskarais“, dalį.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s