respublika.lt

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras: muzika svajonėms ir išlavintam skoniui

(0)
Publikuota: 2017 sausio 17 09:03:06, Ieva BAČIULYTĖ
×
nuotr. 4 nuotr.
Gintaras Rinkevičius. Redakcijos archyvo nuotr.

Pasibaigus intensyviam šventiniam periodui, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) tęsia įspūdingą 28-ąjį koncertų sezoną "Muzika Tavo svajonėms", kuriame savo klausytojus kviečia patirti ir iš naujo atrasti simfoninę muziką. Ateinantį koncertų pusmetį svajoti tikrai bus apie ką - Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas savo meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, pristatys visą puokštę skirtingų koncertų, iš kurių galės išsirinkti net išrankiausi klausytojai.

 

Orkestro gimtadienio koncerte - klasikos žvaigždė iš Prancūzijos

Naują koncertų pusmetį LVSO tradiciškai atidarys orkestro gimtadienio koncertu. Orkestro gerbėjai žino, kad šis renginys visuomet yra ypatinga dovana muzikos mėgėjams. Ne išimtis ir šis kartas. Sausio 28 d. orkestro gimtadienio koncerte pasirodys klasikos žvaigždė iš Prancūzijos - pasaulinio garso smuiko virtuozas Ogiustenas Diumė (Augustin Dumay). Jį kritikai vadina vienu žymiausių XX a. smuikininkų ir drąsiai rašo jo vardą šalia tokio masto muzikų kaip Jahudis Menuhinas (Yahudi Menuhin) ar Ichakas Perlmanas (Itzhak Perlman).

Antrojoje koncerto dalyje LVSO kartu su soliste Lauryna Bendžiūnaite atliks ypatingą kūrinį - orkestro skiriamuoju ženklu tapusio austrų kompozitoriaus Gustavo Malerio (1860-1911) Simfoniją Nr.4, G-dur.

Pavasarį - aukščiausio lygio simfoniniai koncertai

Žiemai einant į pabaigą, orkestras vėl pakvies išsiilgusiuosius meilės. Jaukų vasario 14 d. vakarą Vilniaus kongresų rūmuose skambės romantiški ir svajingi gražiausių meilės dainų ir miuziklų arijų garsai kartu su žaviaisiais Ieva Prudnikovaite, Jeronimu Miliumi ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru.

Kovo 3 d. į Vilniaus kongresų rūmus atvyks jaunasis smuiko virtuozas iš Tel Avivo Itamaras Zormanas - kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Roberto Šerveniko, čia jis atliks garsųjį P.Čaikovskio Koncertą smuikui ir orkestrui D-dur.

Specialiai gavėnios laikotarpiui paruoštas kovo 17 d. skambėsiantis simfoninis koncertas "Prisikėlimo belaukiant". Jame kartu su Kauno valstybiniu choru (vad. Petras Bingelis) ir žymiais operos solistais Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras atliks didingą sakralinės muzikos programą - I.Stravinskio Psalmių simfoniją ir F.Šuberto Mišias Nr.6, Es-dur.

Kovo 31 d. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro klausytojus nudžiugins dar vieno pasaulinio garso atlikėjo, charizmatiškojo violončelės virtuozo Aleksanderio Kniazevo koncertas, diriguojamas maestro iš Didžiosios Britanijos Jano Latamo-Kionigo (Jan Latham-Koenig).

Balandžio 14 d. skambės operos primadonos Irenos Milkevičiūtės jubiliejinis vakaras, kuriame ji pasirodys kartu su savo dukra Asmik Grigorian ir kitais žymiais Lietuvos operos solistais. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertų sezoną gegužės 11 d. vainikuos premjera - kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus roko opera "Eglė".

Nenuvils ir kamerinės muzikos mėgėjų


Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras nepamiršta ir kamerinės muzikos mėgėjų. Paskutinį žiemos savaitgalio vakarą orkestro artistai kviečia praleisti jaukioje kamerinėje atmosferoje - vasario 25 d. kameriniame koncerte "Baroko perlai" skambės J.S.Bacho, G.F.Hendelio, A.Vivaldžio, G.B.Pergolezio ir J.Pachelbelio šedevrai. O balandžio 8 d. skambėsiantis koncertas "Pavasario mūza" vilios nuotaikingais ir grakščiais M.Ravelio, L.van Bethoveno ir F.Mendelsono kūriniais.

Speciali programa vaikams

Šį pusmetį LVSO nudžiugins ir savo mažuosius klausytojus. Vasario 4 d. į Vilniaus kongresų rūmus atvyks profesionalaus "Amber" cirko artistai. Linksmieji cirko žonglieriai, akrobatai, fokusininkas ir burtininkas kartu su simfoniniu orkestru vaikus linksmins koncerte "Cirkas atvažiavo!". O kovo 18 d. ir didelius, ir mažus pakvies Keistuolių teatro aktoriai - visų numylėtos jų dainos skambės koncerte "Simfoniniai keistuoliai".

Metų pradžioje bilietus galima įsigyti pigiau

Iki vasario 12 d. bilietus į antrojo pusmečio koncertus Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kviečia įsigyti su nuolaidomis. Šį pusmetį orkestras ištikimiausiems savo klausytojams siūlo naujieną - viso pusmečio abonementą. Perkant bilietus į visus pusmečio koncertus (išskyrus roko operos "Eglė" premjerą) bus galima gauti išskirtinę 50 proc. nuolaidą.

Abonementų akcijos dalyviai taip pat kviečiami dalyvauti loterijoje, kurioje galima laimėti vertingus Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro rėmėjų bei partnerių įsteigtus prizus. Per 28 metus orkestras ir jo rėmėjai bei partneriai pradžiugino daugiau nei 400 abonementų akcijos laimėtojų.

Abonementų akcijos bilietai parduodami "Tiketoje" ir Vilniaus kongresų rūmų kasoje. Daugiau informacijos: www.lvso.lt.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis"

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s