respublika.lt

Lietuvos teatro sąjunga šiemet pagerbia teatrologę D.Šabasevičienę

(0)
Publikuota: 2017 gruodžio 11 12:17:57, Eleonora Budzinauskienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Lietuvos teatro sąjunga šiemet pagerbia teatrologę D. Šabasevičienę. Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Lietuvos teatro sąjunga 2017 metus palydi svarbia tradicija. Nuo 2009 m. pinigine premija apdovanojami teatrologai už reikšmingą ir aktyvią veiklą teatro srityje. Tai vienintelis apdovanojimas teatro kritikams šalyje. Šiais metais premija įteikiama teatrologei Daivai Šabasevičienei už knygas apie teatro menininkus, už nuoseklų rūpinimąsi teatro istorija, už profesionalią kritiką, už atsidavimą teatrui.

 

D. Šabasevičienė - ilgametė Lietuvos nacionalinio dramos teatro literatūros skyriaus vedėja. Jos pastangomis buvo įsteigtas teatro leidybinis skyrius, ji yra parengusi ir išleidusi nemaža informatyvių, gausiai iliustruotų Lietuvos nacionalinio dramos teatro, atskirų režisierių kūrybą bei atskirus spektaklius pristatančių leidinių.

Teatrologė parašė knygas apie Joną Vaitkų, Valentiną Masalskį, Regimantą Adomaitį.

D. Šabasevičienė aktyviai rašo straipsnius ir recenzijas apie teatrą, yra paskelbusi kelias dešimtis mokslinių straipsnių bei virš šimto recenzijų apie dramos teatro spektaklius, parodas, pokalbių su teatro artistais, režisieriais, dailininkais. Taip pat nuo 2013 m. dėsto Vilniaus dailės akademijoje.

Lietuvos teatros sąjunga šia premija yra apdovanojusi teatrologus - Vaidą Jauniškį, Ramunę Balevičiūtę, Šarūnę Trinkūnaitę, Rūtą Oginskaitę.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s