respublika.lt

Lietuvos paštas kviečia tapti istorinių pašto ženklų autoriais

(0)
Publikuota: 2017 rugsėjo 08 16:11:03, Jūratė Valančiūtė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Lietuvos paštas kviečia tapti istorinių pašto ženklų autoriais. Lietuvos pašto nuotr.

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, Lietuvos paštas skelbia 2018-aisiais leisimų pašto ženklų konkursą. Meno ir kūrybinių industrijų atstovai kviečiami teikti savo sukurtus projektus ir tapti pašto ženklų autoriais.

 

„Kuriant Lietuvos pašto ženklų žemėlapį labai svarbus šalies menininkų ir kūrybinės bendruomenės indėlis. Globaliame šiandienos pasaulyje pašto ženklai tarsi maži meno kūriniai įprasmina šalies istoriją, kultūros palikimą, gyvą ir puoselėjamą tradiciją, liudija tautos išskirtinumą ir unikalumą“, - teigia Lietuvos pašto Korporatyvinės rinkodaros grupės vadovė Jurga Strimaitienė.

Ateinančių metų pašto ženklų leidybos plano idėjinis temų spektras labai įvairus, nes prasmingas jubiliejines sukaktis mini ne tik Lietuvos valstybė, bet ir jos institucijos, Lietuvos skautų bendruomenė, šimtmetį šalyje skaičiuoja moterų balsavimo teisės įtvirtinimas ir pirmieji lietuviški pašto ženklai.

Kitąmet Lietuvos pašto planuojamų išleisti pašto ženklų „Lietuvos valstybės simboliai. Gediminaičių stulpai“, „Lietuvos skautams - 100 metų“, „Europa. Tiltai“, „Andriaus Sniadeckio 250-osios gimimo metinės“ projektus reikia pateikti iki š. m. spalio 2 dienos.

Iki lapkričio 2 dienos laukiama pašto ženklų projektų temomis „Lietuvos tautinės mažumos ir bendrijos. Totoriai“, „Lietuvos gyvūnai (WWF laida)“, „Moterų balsavimo teisės įtvirtinimui Lietuvoje - 100 metų“, „Pirmiesiems lietuviškiems pašto ženklams - 100 metų“, „Šv. Kalėdos ir Naujieji metai“.

Šiais metais pašto ženklų konkurso sąlygų aprašui rengti buvo suburti savų sričių ekspertai. „Kiekviena tema yra unikali ir drauge labai susijusi su istoriniu kontekstu, todėl siekiant kuo geriau temą atskleisti su ekspertais konsultuotasi, kaip kuo tiksliau formuluoti konkurso sąlygas. Tikime, kad glaudus Lietuvos pašto ir įvairių sričių specialistų bendradarbiavimas būsimiems autoriams ne tik palengvins kūrybines kančias, bet ir padės turiningai atskleisti pasirinktą temą“, - pažymi J. Strimaitienė.

Pašto ženklų autoriams, kurių projektai geriausiai atspindės temas ir pasižymės meninio sprendimo originalumu, Lietuvos paštas skirs pinigines premijas - nuo 150 iki 720 eurų.

Konkursui pateiktus pašto blokų ar pašto ženklų projektus vertins Pašto mokos ženklų leidybos komisija, kurią sudaro Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos pašto atstovai, filatelistai, dailininkai, istorikai ir kitų sričių specialistai.

Autoriai turi pateikti originalius savo sukurtus pašto ženklų ar jų blokų projektus. Jeigu juose naudojamos kitų autorių nuotraukos, piešiniai, kiti dailės kūriniai ar jų dalys, privalu nurodyti autorius (ar jų teisių perėmėjus) ir pateikti šių rašytinius leidimus.

Visos pašto ženklų kūrimo konkurso sąlygos skelbiamos internetiniame Lietuvos pašto tinklalapyje.

Per metus Lietuvos paštas išleidžia 25-27 pašto ženklus.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s