respublika.lt

Lietuvos kamerinis orkestras koncertuoja festivalyje Šveicarijoje

(0)
Publikuota: 2014 rugpjūčio 28 09:34:08, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Lietuvos kamerinis orkestras (LKO) vieši 50-ajame Siono festivalyje Šveicarijoje, kur surengs tris koncertus.

Orkestras, vadovaujamas Sergejaus Krylovo, festivalyje vieši antrus mentus iš eilės. Smuikininko Tiboro Vargos įkurtą Siono festivalį galima vadinti smuikininkų Meka - jau penkiasdešimt metų į Sioną koncertuoti ir dalyvauti meistriškumo kursuose, diskusijose ar koncertų aptarimuose atvyksta ryškiausi pasaulio smuikininkai, rašoma pranešime spaudai.

Šiemet festivalyje taip pat svečiuojasi Igudesmano ir Joo duetas, Gidonas Kremeris ir orkestras "Kremerata Baltica", Janine Jansen ir Itamaras Golanas, kamerinis orkestras "Klangforum Wien", solistai Natalija Gutman, Pavelas Vernikovas ir kiti.

LKO festivalyje atliks tris programas su solistais, smuikininku Augustinu Dumaji (smuikas) ir sopranu Aleksandra Orlovska (Orlowska), taip pat su žymiais muzikais šmaikštuoliais Aleksejumi Igudesmanu (smuikas) ir Hyung-ki Joo (fortepijonas), vadinamais Igudesmano ir Joo duetu. Rugpjūčio 31 d. Siono Katedroje vyksiančiame festivalio pabaigos koncerte LKO pasirodys su Siono choru "Novantiqua" ir būriu solistų.

Rugsėjo pabaigoje kolektyvas dalyvaus Lietuvos nacionalinės filharmonijos naujojo koncertų sezono atidaryme.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s