respublika.lt

Lietuvos aviacijos muziejus savo lankytojams paruošė staigmeną

(0)
Publikuota: 2019 rugpjūčio 22 13:35:14, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 6 nuotr.
Lietuvos aviacijos muziejus savo lankytojams paruošė staigmeną. Mindaugo Kavaliausko (Lietuvos aviacijos muziejus) nuotr.

Baltijos kelio dalyvius gėlėmis sveikinęs lėktuvas AN-2 nuo šiol yra pagarbioje vietoje, tinkamoje tiek puikioms fotografijoms, tiek ir šventiniam Baltijos kelio 30-ųjų metinių paminėjimo renginiui po atviru dangumi. Tai praneša senajame Kauno aerodrome, Aleksote, įsikūręs Lietuvos aviacijos muziejus, kartu padėkodamas Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Ginkluotės ir technikos remonto depui už suteiktą Baltijos kelio lėktuvo perkėlimui reikalingą įrangą.

 

Penktadienį šiame muziejuje nuo 16 valandos vyks Baltijos kelio prisiminimų renginys, kurio įžangoje – Audrės ir Gintaro Kudabų filmas „Baltijos kelias. 30 metų“. Prisiminimų dalį muziejaus kieme pradės legendiniu lėktuvu Baltijos kelio dieną skridę Petras ir Irena Bėtos. Čia pat bus stalas suneštinėms vaišėms. Kaimo sodyba „Šaltupis“ vaišins lauko virtuvės sriuba. Renginys nemokamas ir atviras visiems.

Muziejaus pranešime pažymima, kad Baltijos kelyje dalyvavusį lėktuvą AN-2R Lietuvos aviacijos muziejaus darbuotojams perkėlus į naują, pagarbią vietą, tarp lėktuvo sparnų vėl matosi dangus, o fone – Kauno aerodromo takas. Tas pats, nuo kurio šis lėktuvas, pilotuojamas Vytauto Tamošiūno ir Petro Bėtos, pakilo 1989 metų rugpjūčio 23-iąją į istorinį žygį.

Kildamas iš Kauno aerodromo, lėktuvas buvo pakrautas maždaug pusantros tonos surištų į puokštes žmonių atneštų gėlių. Kai kurios jų – su pasveikinimų atvirukais. Tai tebuvo vieno iš trijų sunkvežimių su gėlėmis krovinys, aklinai užpildęs lėktuvo liemenį.

Pasak skrydžio dalyvio P. Bėtos, „lėktuvui kylant dėl gėlių krovinio skridusiems neliko vietos ant grindų, - jie gulėjo ant gėlių kilimo. Maža to, lėktuvo durys neatsidarė, todėl pilotas Vytautas Tamošiūnas, atlikęs skrydžio leidimo formalumus, į lėktuvą įlipo per… orlaidę…“

„Kviečiame visus dalyvauti mūsų renginyje, pasidalinti pačiais įvairiausiais pasakojimais apie Baltijos kelio patirtį" ar matėte Baltijos kelyje lėktuvą? Gal jums iš dangaus nukrito puokštė su atviruku? Kas jame buvo parašyta?.. Neabejojame, kad bus miela šią išskirtinę dieną drauge pavakaroti tiems, kam brangi Baltijos kelio istorija“, - per naujienų agentūrą ELTA kvietimą perdavė. Lietuvos aviacijos muziejaus direktorius Mindaugas Kavaliauskas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s