respublika.lt

Lietuvių knyga „Riešutortas“ susidomėjo Vokietijos ir Prancūzijos leidyklos

(0)
Publikuota: 2018 lapkričio 19 18:53:06, Autorių inf.
×
nuotr. 3 nuotr.
Paveikslėlių knyga „Riešutortas“. Viktorijos Gajauskaitės nuotr.

Rašytojo Beno Bėranto ir dailininkės Vilijos Kvieskaitės paveikslėlių knyga „Riešutortas“ (leidykla  „Nieko rimto“) kitais metais bus išleista Vokietijoje ir Prancūzijoje. Vertimo teises įsigijusios leidyklos „Magellan Verlag“ ir „ELCY Éditions“, kurioms tai bus pirmas kartas leidžiant lietuvišką knygą vaikams, ja susidomėjo šiemet vykusiose tarptautinėse Bolonijos ir Frankfurto knygų mugėse.

 

„Bolonijoje ir Frankfurte susirenka leidėjai iš viso pasaulio, o knygų tenai – tūkstančiai. Todėl labai džiaugiuosi, kad „Riešutortą“ pastebėjo tokių šalių kaip Vokietija ir Prancūzija atstovai, – teigė knygos autorius ir literatūros agentas Benas Bėrantas. – Tai didelės ir gilias leidybos tradicijas turinčios rinkos, todėl knygos pasirinkimas yra svarbus įvertinimas. Kūrėjai lietuviai tikrai gali būti įdomūs tarptautiniu mastu ir vis dažniau atkreipia į save dėmesį. Tuo tarpu kaip rašytojas džiaugiuosi, kad knyga iškeliavo į platų pasaulį ir tikiuosi, kad mažieji skaitytojai Vokietijoje ir Prancūzijoje pamėgs ją taip pat kaip ir Lietuvos vaikai.“

Prancūziškas leidimas pasirodys 2019 metų pavasarį, o vokiškas – rudenį.

„Ši miela ir jauki istorija nukėlė mus į vaikystės prisiminimus. Manome, kad knygos tema universali, ir kiekvienas tikrai atpažins save. Juk mamos visuomet išsiaiškina tiesą! Be to, „Riešutortas“ nuostabiai iliustruotas – mes iškart pamilome Vilijos Kvieskaitės iliustracijas. Taigi tiesiog negalėjom neįtraukti šios knygos į savo leidybos planą“, džiaugėsi knygas ikimokyklinio amžiaus vaikams leidžiančios prancūzų leidyklos „ELCY Éditions“ atstovės.

Tuo tarpu „Magellan Verlag“ kasmet išleidžia iki 100 knygų vaikams ir jaunimui bei yra žinoma kaip šiuolaikiška leidykla, skirianti didelį dėmesį leidinių estetikai ir temų įvairovei.

„Leidykloje knygas atsirenkame labai kruopščiai. Nusprendėme pasirinkti šią knygą, nes, viena vertus, aukšto lygio iliustracijos puikiai tinka mūsų programai, antra vertus, istorija ir tematika yra labai aktuali šio amžiaus skaitytojams, – mintimis dalijosi „Magellan Verlag“ redaktorė Sabine Tauber. – Knygoje pasakojama apie sąžiningumą, melą, šmeižtą ir atgailą. Tai esminės temos, o simpatiški pagrindiniai veikėjai leidžia apie jas kalbėti vaikams suprantama kalba. Labai džiaugiamės, galėdami išleisti šią lietuvišką Beno Bėranto ir Vilijos Kvieskaitės knygą Vokietijoje.“

Linksma ir pamokoma paveikslėlių knyga „Riešutortas“ skirta 3–7 metų vaikams ir pasakoja apie du geriausius draugus, voveriuką Tiklį ir varniuką Kirnį, kurie neatsispiria pagundai, sukemša namie aptiktus riešutus, o vėliau pameluoja mamai voverei, kad tai lapės darbas. Vis dėlto melas išaiškėja dar tą patį vakarą, per voveriuko gimtadienį, kurio metu trūksta pagrindinio šventės akcento – riešutorto. Knyga ne tik išspaudžia šypseną, bet ir suteikia progų pakalbėti su vaikais apie svarbius dalykus: sąžiningumą, mandagų elgesį ir tai, kad melas visuomet išaiškėja.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s