respublika.lt

Kūrybos dvasia vėl sualsuos literatūriniai kiemeliai Kačerginėje

(0)
Publikuota: 2014 liepos 22 13:05:05, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Liepai baigiantis ypač populiariame tarpukariu kurorte Kačerginėje, kur vasaromis ilsėdavosi nemažai šviesuolių, duris atvers kūrybinės dirbtuvėlės. Jos įsikurs literatūriniuose kiemeliuose, kuriuos miestelis nuo seno saugo ir populiarina.

Kauno rajone esančios Kačerginės laisvalaikio salės parengtas projektas, kūrybinių-edukacinių renginių ciklas "Prakalbinti literatūriniai kiemeliai" pirmiausia yra skirtas vaikams. Jo tikslas - plėtoti vaikų kūrybiškumą ir ugdyti jų literatūrinį pažinimą. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Organizatoriai dalyvauti susitikimuose su menininkais, nevyriausybinių organizacijų atstovais kviečia ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius, kitus šeimų narius bei visus tuos, kurie nori atsigręžti į Kačerginės kultūros paveldą ir aktyviai dalyvauti visose projekto veiklose.

Pirmi Kačerginės vasaros kūrybiniai susitikimai numatyti liepos 28-osios popietę P. Mašioto pasakų parke. Rugpjūčio pradžioje jie vyks V. Mykolaičio-Putino kiemelyje ir skulptūrinių suolelių parke, dar vėliau - J. Biliūno kiemelyje ir aikštėje.

Susitikimuose dalyvaus Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Birutė Mar, Valstybinio jaunimo teatro aktorius Aleksas Kazanavičius, "Domino" teatro aktorė Jovita Balčiūnaitė, Kauno valstybinio lėlių teatro aktorius, režisierius Andrius Žiurauskas, dailininkės Rima Skučienė ir Donata Skorupskaitė, literatūrologė Danguolė Šakavičiūtė, jaunieji bardai Dangiras ir Matas, nepriklausomų aktorių trupė "Teatriukas".

ELTA primena, kad Kačerginė garsi ne tik išskirtine gamta, bet ir literatūrinėmis vietomis. Praėjusio šimtmečio pradžioje, 1906 m. vasarą, iš Kačerginės šaltinių sveikatos sėmėsi rašytojas humanistas Jonas Biliūnas. 1938-1940 m. čia vasarojo ir kūrė Lietuvos vaikų pasakų tėvas Pranas Mašiotas. Kačerginės takeliais vaikštinėjo bei gražiausius saulėlydžio spindulius į savo poeziją sudėjo lietuvių literatūros klasikas Vincas Mykolaitis-Putinas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s