respublika.lt

Komedija „Didysis zebras“ atsisveikina su žiūrovais

(0)
Publikuota: 2014 vasario 27 08:49:07, Monika SAVUKYNAITĖ
×

Devynerius metus Lietuvos rusų dramos teatro scenoje gyvavusi komedija „Didysis zebras“ atsisveikina su žiūrovais. Kovo 2 dieną šis spektaklis bus rodomas paskutinį kartą.

Žaismės ir lengvumo išsiilgusiems teatro mėgėjams šia komedija siūloma šiuolaikiškai pažvelgti į klasikinę „Don Žuano“ siužeto versiją. Nekenčiamos žmonos problemą pagrindinis herojus čia išsprendžia paprastai - suvaidina savo paties mirtį. Šis scenarijus jam pasirodo toks puikus, kad jis jį pakartoja ir su nauja mylimąja. Tačiau vyriškio ir kelių moterų susitikimai pakrypsta ne visai planuota linkme, nes gyvenimas, pasirodo, - visai kaip zebras: dryželis baltas, dryželis juodas...

„Tai lengva, bet kartu ir tam tikrų moralės principų turinti komedija. Žiūrovams ji patiko: jie ateidavo, linksmindavosi kartu su mumis, aktoriais, patirdavo malonumą ir išeidavo lydimi geros nuotaikos. Kaip režisieriui kiekvienas spektaklis tampa vaiku, taip ir aktoriui kiekvienas vaidmuo tampa jo kūdikiu, todėl, kai tenka su jais išsiskirti - ypač žinant, kad visam laikui, - apima liūdesys. Bet džiugina tai, kad šis spektaklis vis dėlto savo tikslą pasiekė: daugeliui žiūrovų padovanojo gerą nuotaiką, sužadino jų budrumą ir gyvybingumą“, - sakė pagrindinį Kristiano vaidmenį atliekantis aktorius Aleksandras Agarkovas.

Spektaklio „Didysis zebras“ premjera įvyko 2005-aisiais, Naujųjų metų išvakarėse. Šmaikščios, žaismingos bei meistriškai sukonstruotų situacijų kupinos komedijos autoriai - prancūzų dramaturgai Žanas Žakas Brikeras (Jean Jacques Bricaire) ir Morisas Lazegas (Maurice Lasaygues). Jų kūrinį į sceną perkėlė režisierius iš Maskvos Aleksejus Girba - Marko Zacharovo mokinys ir Rusijos valstybinio teatro instituto (GITIS) absolventas. Tai buvo šio kūrėjo debiutas Lietuvoje. Po to Lietuvos rusų dramos teatre A.Girba režisavo ir antrąjį spektaklį - „Juokingi pinigai“ pagal britų dramaturgo Rėjaus Kunio (Ray Cooney) pjesę.

Scenografiją ir kostiumus komedijai „Didysis zebras“ sukūrė Renata Valčik. Spektaklyje vaidina Aleksandras Agarkovas, Sergejus Zinovjevas, Inga Maškarina, Jevgenija Rusakova, Larisa Popova, Anžela Bizunovič ir Dmitrijus Denisiukas.

„Didžiojo zebro“ herojai paskutinį kartą į Lietuvos rusų dramos teatro sceną žengs kovo 2-ąją, sekmadienį, 18.30 val.

 

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s