respublika.lt

Kauno simfoninis orkestras naują sezoną pradės su italų dirigentu

(0)
Publikuota: 2017 rugsėjo 12 08:45:27, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Kauno simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas. Eltos nuotr.

Ateinantį savaitgalį, rugsėjo 16-17 dienomis, prasidedantis tryliktasis kūrybinis Algimanto Treikausko vadovaujamo Kauno miesto simfoninio orkestro (KMSO) sezonas žada įdomių susitikimų su klasikinės muzikos žvaigždėmis.

 

Prieš keletą savaičių sėkmingai pasirodęs Norvegijoje kaip pagrindinis tarptautinio festivalio „Fjord Cadenza“ kviestinis orkestras, KMSO šeštadienį surengs koncertą Italų kultūros dienų Kaune proga. Šiame koncerte skambės vieno garsiausių italų kino režisierių Federiko Felinio (Federico Fellini) filmams italų kompozitoriaus Nino Roto (Nino Rota) sukurta muzika. Koncerte orkestrui diriguos Vincas Temera (Vince Tempera, Italija).

Rugsėjo 23 dieną KMSO kartu su Auksinio scenos kryžiaus laureate, išskirtinio talento sopranu Viktorija Miškūnaite atliks koncertinę programą. Prie dirigento pulto stos Auksinio scenos kryžiaus laureatas dirigentas Modestas Barkauskas.

Į iškilmingą tryliktojo sezono pradžios koncertą „Meilės tango“ KMSO savo ištikimus gerbėjus pakvies rugsėjo 29-osios vakarą. Tai bus ir Tarptautinei muzikos dienai skirtas koncertas. Tango - emocijų šokis, jam reikalingas artumas. Muzikoje tai taip pat labai svarbu. Koncerto „Meilės tango“ solistas akordeonistas Aidaras Gainulinas (Aydar Gaynullin) bei Kauno simfoninis orkestras, diriguojami Vilmanto Kaliūno, klausytojams padovanos jausmingą muzikinį vakarą.

„Žalgirio“ arenoje spalio 4 dieną vyks Kauno miesto savivaldybės organizuojamas koncertas, skirtas Tarptautinei mokytojų dienai. Tradiciškai kiekvienais metais vykstančio renginio geografija šiemet išsiplėtė ir renginys į Kauną sutrauks ne tik miesto, bet ir visos Lietuvos pedagogus. Koncerto dieną į sceną kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru kils tiek klasikinės, tiek populiariosios muzikos gerbėjams puikiai pažįstami solistai - Ieva Prudnikovaitė, Jeronimas Milius ir Linas Adomaitis. Solistams ir orkestrui diriguos maestro Modestas Pitrėnas.

Spalio 15-ąją KMSO, drauge su Armėnijos ambasada Lietuvoje, pristatys simfoninės muzikos koncertą iš ciklo „Armėnijos kultūros dienos Lietuvoje“. Koncerte skambės ypatinga ir turininga muzika - gražiausias arijas bei duetus atliks sopranas iš Armėnijos Džiuljeta Aleksanian, baritonas iš Armėnijos Gagikas Vardanianas bei baritonas iš Kazachstano Azamatas Želtyrguzovas. Solistams ir Kauno miesto simfoniniam orkestrui diriguos jo vyriausiasis dirigentas Konstantinas Orbelianas (Constantine Orbelian).

Tradiciškai, Visų šventųjų dienos proga, KMSO kartu su Petro Bingelio vadovaujamu Kauno valstybiniu choru spalio 31-ąją Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje atliks didingą bažnytinę liturgiją „Requiem“ skirtą mirusiesiems pagerbti.

Lapkričio pabaigoje Kauno miesto simfoninio orkestro laukia koncertas kartu su aksominio balso savininke Sara Braitman (Sarah Brightman). Paskutinę šio mėnesio dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame šventiniame koncerte „Royal Christmas Gala“ žinomiausius kūrinius kartu su KMSO atliks ne tik pati garsioji solistė, bet ir koncerto svečiai - tenoras Fernandas Varelas (Fernando Varela, JAV), tenoras Marijus Frangulis (Mario Frangoulis, Graikija), kontratenoras Narcis Ianau (Rumunija) ir grigališkojo choro grupė „Gregorian“. Gruodžio 1 d. šią koncertinę programą solistai bei orkestras atliks ir Rygos arenoje.

„Jau tapo tradicija, kai KMSO savo klausytojus pakviečia pasinerti į prancūziškos muzikos skambesį. Šis sezonas - ne išimtis. Ruošiantis gražiausioms metų sandūros šventėms, orkestras dovanoja prancūzų romantinės muzikos pripildytą koncertinę programą. Kolektyvas džiaugiasi šiemet turėdamas progą savo klausytojams pristatyti vieną tituluočiausių pasaulio trimitininkų iš Prancūzijos Romaną Lelu (Romain Leleu). Orkestras kartu su solistu atliks romantiškumu bei prancūzišku žavesiu alsuojančius kūrinius“, - pranešė orkestro atstovė A. Pupkytė.

Kaip įprastai, Kauno miesto simfoninis orkestras metus baigs koncertais, skirtais Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų sutikimui. Gruodžio 12 d. KMSO sostinėje rengia koncertą „Kalėdos Brodvėjuje“. Vilniaus „Compensa“ koncertų rūmuose salėje orkestras pasirodys kartu su Brodvėjaus teatrų solistais.

Gruodžio 15-ąją Kauno valstybinė filharmonijoje bus surengtas Tarptautinio „Belbrand muzikos apdovanojimų“ konkurso laureatų koncertas. O gruodžio 21 d. KMSO savo klausytojams dovanos koncertą, skirtą Kalėdoms. Gruodžio 31 d. Kauno valstybinė filharmonijoje orkestras muzikiniais akordais drauge su kauniečiais skaičiuos paskutines valandas iki Naujųjų metų.

„Derėtų pridurti, kad dar ne visi prasidedančio naujo muzikinio sezono koncertai buvo išvardyti. KMSO prižada, kad artimiausiu metu papildys savo repertuarą koncertinėmis programomis bei tarptautiniais projektais“, - naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas A. Treikauskas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s