respublika.lt

Kauno kameriniame teatre - ketvirtasis vieno aktoriaus teatro festivalis

(0)
Publikuota: 2014 gegužės 07 14:42:51, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Trečiadienio vakarą Kaune prasideda, o sekmadienį baigsis tarptautinis vieno aktoriaus teatro festivalis "MonoBaltija 2014". Jis šįmet skirtas režisieriaus, ilgamečio Kauno kamerinio teatro meno vadovo ir šio festivalio sumanytojo Stanislovo Rubinovo atminimui.

Dešimties šalių (Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Suomijos, Estijos, Armėnijos, Izraelio bei Didžiosios Britanijos) atstovai festivalio scenoje suvaidins 13 spektaklių. Pirmąjį vakarą žiūrovai išvys lietuvių spektaklį "Kritimas į tamsą" (režisierius Saulius Varnas, vaidina Vidmantas Fijalkauskas).

Rengėjai primena, jog festivalio programoje yra dar du nacionaliniai scenos kūriniai: Juozo Budraičio "Paskutinė Krepo juosta" (režisierius Oskaras Koršunovas) ir Aleksandro Rubinovo "Koba" (režisierius Stanislovas Rubinovas). Greta jų žiūrovai matys atvežtinių, svečių šalių kūrėjų spektaklių, - klasikos interpretacijų, autobiografinių istorijų, nebūtinai scenai skirtų literatūros kūrinių meistriškų perteikimų.

Anot šio festivalio direktoriaus - Kauno kamerinio teatro meno vadovo aktoriaus Aleksandro Rubinovo, monodramose vaidins ryškios scenos žvaigždės: Janušas Stoliarskis, Violeta Komar, Robertas Akopianas, Aleksejus Devotčenka ir kiti. Neabejotina, jog žiūrovus sukrės po nesėkmingo važiavimo motociklu priversto sėdėti neįgaliojo vežimėlyje suomių aktoriaus Pekos Heikineno (Pekka Heikkinen) scenoje papasakota jo gyvenimo ar kitų festivalio dalyvių išdėstytos svetimų gyvenimų istorijos.

Festivalio vadovas žurnalistams prisipažino, jog džiaugiasi, kadangi pavyko įveikti visus sunkumus, ir į Kauną atvyksta ukrainietiškas spektaklis iš Odesos - labai nestandartinis ir įdomus kūrinys. Tiesa, menkos finansinės renginio galimybės neleido sudaryti sąlygų šiam spektakliui "pasirodyti visu gražumu".

"Spektaklyje yra labai daug dekoracijų, ir reikėjo išspręsti, kaip visa tai atgabenti. Deja, prasidėjus įvykiams Ukrainoje, gavau kolegų laišką, kad apie jų kelionę į Kauną negali būti nė kalbos, nes visos gastrolės atšauktos, kelionei pinigų nėra. Parašiau: apgailestauju, jog taip įvyko. Tačiau netrukus gavau žinią, kad ukrainiečiai į festivalį atvažiuos savo asmeninėmis lėšomis, bet be dekoracijų. Prašė vietoje surasti ką nors tinkamo jų spektakliui. Radom. Ukrainiečių spektaklis Kaune bus parodytas mūsų festivalio uždarymo vakarą", - sakė A. Rubinovas.

Kas iš "MonoBaltijos" festivalio dalyvių bus vertas simpatijų prizo, nuspręs iš skirtingų profesijų teatro gerbėjų sudaryta žiūrovų komisija.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s