respublika.lt

Kačerginėje atostogauja 14 vaikų iš Ukrainos

(0)
Publikuota: 2019 liepos 11 13:35:33, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Kurorte prie Nemuno – Kačerginėje – surengta trečioji tarptautinė vaikų vasaros poilsio stovykla „Ukraina-Lietuva“

Kačerginėje, daugiafunkciame centre, įsikūrė ir smagiai leidžia laiką 14 Užkarpatės srities Perečino rajono ir septyni Kauno rajono mokyklų vaikai.

 

Kurorte prie Nemuno – Kačerginėje – surengta trečioji tarptautinė vaikų vasaros poilsio stovykla „Ukraina-Lietuva“, kurią remia Kauno rajono savivaldybė. Šį kartą į stovyklą susirinko beveik vien mergaitės ir tik vienas berniukas. Paaugliai sportuoja, žaidžia interaktyvius žaidimus, vyksta į ekskursijas.

Kačerginės daugiafunkcio centro direktorė Aurika Laurinaitienė pasakojo, kad stovyklautojai jau aplankė Kauno senamiestį, Pažaislio vienuolyną, Trakus, planuoja vykti į Lietuvių liaudies buities muziejų Rumšiškėse, Raudondvario dvarą. „Mūsų ir ukrainiečių vaikai puikiai susikalba angliškai, jokių bendravimo barjerų tarp jų nelieka“, - sakė A. Laurinaitienė.

Trečiadienį tarptautinės stovyklos dalyvės atvyko į Pyplių ūkyje įsikūrusią kepyklą, kurios šeimininkė pasakojo apie Lietuvos kulinarijos paveldą ir pakvietė mergaites pačioms kai ką išsikepti. Tik šį kartą – ne tradicinės juodos duonos, o kaimiškos picos. „Lietuvoje viskas įdomu ir labai gražu“, – sakė ukrainietės.

Kauno rajono savivaldybė ir Ukrainos Užkarpatės sritis yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatyta plėtoti ne tik ūkinius, bet ir kultūrinius ryšius, dalintis patirtimi, keistis meno kolektyvais.

„Nuo seno esame kaimyninės tautos, todėl svarbu, kad abiejų šalių vaikai bendrautų, susipažintų su papročiais, kultūra ir visa tai būtų perduodama iš kartos į kartą“, - pabrėžė su stovyklautojais susitikęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Tarptautinės stovyklos „Lietuva-Ukraina“ pradžia buvo 2017 metais. Tą vasarą Kauno rajone ilsėjosi Ukrainos Rachovsko rajono Veliko Bičkivo muzikos mokyklos guculų ansamblio „Bičkivski muziki“ nariai. Kita tarptautinės stovyklos dalis organizuota Užkarpatės srities ekonatūrinio centro Volovecko filiale.

Vieni pas kitus svečiuojasi ir Užkarpatės bei Kauno rajono ūkininkai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +5 C

0 +5 C

-2 +6 C

+3 +9 C

+3 +8 C

+7 +10 C

0-4 m/s

0-6 m/s

0-6 m/s