respublika.lt

Jungtinis choras subūrė dainuojančius Lietuvos vaikus

(0)
Publikuota: 2016 gegužės 10 11:41:16, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Jungtinis choras subūrė dainuojančius Lietuvos vaikus. Lietuvos liaudies kultūros centro nuotr.

Jungtinis Lietuvos vaikų choras (meno vadovė ir dirigentė Valerija Skapienė) birželio 1 d., trečiadienį, pasirodys Šv. Kazimiero bažnyčioje. Vaikų gynimo dienai paminėti skirtame koncerte choras atliks Benjamino Briteno (Benjamin Britten) „Missa Brevis in D", Rikardo Osvino (Richard Oswin) „Sanctus", Eriko Vaitakro (Eric Whitacre) „The Seal Lullaby", Vytauto Miškinio „No. 2 Ave Maris Stella" ir kitus lygių balsų chorams parašytus kūrinius.

 

Suburti chorą, kuriame dainuotų vaikai iš visos Lietuvos, suteikti galimybę rajonuose ir nedideliuose miesteliuose gyvenantiems moksleiviams tobulinti savo muzikines žinias, o chorų vadovams - mokytis naujų edukacinių metodų, taip pat vystyti jaunųjų choristų dainavimo gebėjimus bei skatinti chorinį judėjimą Lietuvoje - tokių tikslų siekė Lietuvos liaudies kultūros centras kartu su vaikų choru „Ugnelė", organizuodami projektą „Jungtinis Lietuvos vaikų choras".

Kovo mėnesį prasidėjusiame projekte dalyvauja 12-16 metų choristai ir jų mokytojai iš Biržų, Druskininkų, Gargždų, Kelmės, Kupiškio, Marijampolės, Mažeikių, Panevėžio, Salantų, Šalčininkų, Šiaulių, Šeduvos, Švenčionių ir Visagino. Savaitgaliais į Lietuvos liaudies kultūros centrą Vilniuje susirinkę vaikai intensyviai repetuoja, tobulina vokalo techniką ir sceninius judesius, mokosi klasikinio ir džiazinio dainavimo principų, ruošia programas koncertams, taip pat žaidžia žaidimus, bendrauja vieni su kitais.

Užsiėmimus vadovams ir jų auklėtiniams veda merginų choro „Liepaitės" vadovė Jolita Vaitkevičienė, berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas" meno vadovas Vytautas Miškinis, muzikos vadybininkas ir prodiuseris Kristijonas Bartoševičius, edukologė Austėja Landsbergienė, psichologė Eglė Sirvydytė, kiti lektoriai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s