respublika.lt

J.Miltinio dramos teatro jubiliejaus minėjimo vakare - garbių svečių desantas

(0)
Publikuota: 2016 kovo 25 08:51:44
×
nuotr. 7 nuotr.
Scenoje (iš kairės) Andrius Povilauskas, Dalia Melenaitė, Enrikas Kačinskas, Gražina Urbonavičiūtė, Šarunas Birutis, Rudolfas Jansonas, Algirdas Paulavičius. Tomo Stasevičiaus nuotr.

Panevėžio J.Miltinio dramos teatro 75 metų jubiliejaus proga kovo 18 dieną teatre vyko iškilminga ceremonija, joje dalyvavo svarbiausi šalies politikai - premjeras Algirdas Butkevičius, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, kultūros ministras Šarūnas Birutis. Renginį tiesiogiai transliavo LRT "Kultūros" kanalas.

 

Šventės svečių ir žiūrovų laukė ne tik politikų ir naujojo teatro vadovo Lino Zaikausko sveikinimo kalbos, bet ir išskirtinė galimybė išvysti specialiai teatro jubiliejaus proga sukurtą spektaklį "Lietaus dievas". Teatro kolektyvas džiaugėsi jubiliejaus proga galėdamas pristatyti poeto, kino scenaristo, aktoriaus, režisierius ir debiutuojančio dramaturgo Alvydo Šlepiko pjesę, kurioje pinasi tiek dabarties nuotaikos, tiek savitas rašytojo santykis su tradicija. Taip pat simboliška, kad spektaklio režisierius Julius Dautartas buvo pirmasis, kuriam teatro legenda J.Miltinis patikėjo savo kabineto raktus. "Lietaus dievui" muziką kūrė vienas ryškiausių Lietuvos teatro kompozitorių Gintaras Sodeika, scenografė ir kostiumų dailininkė - Virginija Izdelytė.

Minint Panevėžio dramos teatro 75 metų jubiliejų, pirmasis projekto "Panevėžys vienija ir taškas" mėnuo, kurio šūkis - "Teatro triumfas!", yra skirtas teatrui ir jo įkūrėjo Juozo Miltinio atminimui. Organizatoriai siūlo apsilankyti parodose, kino peržiūrose ir koncertuose, prisimenant iškilią J.Miltinio asmenybę apmąstyti teatro ir meno apskritai reikšmę visuomenei ir individui.

Premjerinį spektaklį "Lietaus dievas" scenoje bus galima išvysti kovo 25 dieną ir balandžio 1 ir 9 dienomis J.Miltinio dramos teatre.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s