respublika.lt

„JCDecaux premija“ trečią kartą bus įteikta jaunajam menininkui ar kolektyvui

(0)
Publikuota: 2018 lapkričio 07 13:24:41, Eleonora Budzinauskienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
„JCDecaux premija“ trečią kartą bus įteikta jaunajam menininkui ar kolektyvui. Organizatorių nuotr.

„JCDecaux Lietuva“ kartu su Šiuolaikinio meno centru lapkričio 30-ąją pristatys 2018 m. „JCDecaux premijos“ ekspoziciją: „Orumas“. Tai jau trečioji paroda iš kasmetinių parodų ciklo „JCDecaux premija“, kuriuo siekiama pristatyti Lietuvos jaunųjų menininkų kūrybą ir skatinti kurti naujus darbus.

 

Kasmet įteikiama „JCDecaux premija“ - 3 tūkst. eurų. Tarptautinės komisijos sprendimu ji yra skiriama vienam parodoje dalyvaujančiam menininkui ar kolektyvui už pristatomo kūrinio meninės raiškos originalumą bei aktualumą. „JCDecaux premijos“ parodų dalyviai išrenkami atviro šaukimo metu. Iš visų gautų pasiūlymų parodos kuratoriai atrenka penkis projektus, iš kurių formuojama konceptuali grupinė ekspozicija. Kiekvienam projektui skiriamas produkcijos biudžetas ir kuratorinė parama.

„JCDecaux“ vadovė Žaneta Fomova džiaugiasi, kad kasmetinė premija jau yra tapusi gražia tradicija, gyvuojančia trečius metus iš eilės ir sulaukiančia vis daugiau dėmesio.

„Būti šio projekto bendraautoriu yra svarbu abiem pusėms - naujų idėjų paieška yra reklamos pasaulio varomoji jėga, o jauniesiems talentams reikalingas įvertinimas ir paskata. Tikime, kad bendradarbiaudami su Šiuolaikinio meno centru galime jiems sukurti tokią erdvę, padėti siekti savo tikslų, užtikrinti, kad jie būtų pastebėti, o jų talentas - tinkamai įvertintas“, - teigė Ž. Fomova.

Anot jos, skiriama premija - puikus būdas išreikšti palaikymą ir tikėjimą jaunais menininkais, savo kūriniuose originaliai ir kartais netgi sukrečiančiai paliečiančiais jautrias, aktualias, asmeniškas temas.

Šiuolaikinio meno centro direktorius Kęstutis Kuizinas taip pat džiaugiasi besitęsiančiu bendradarbiavimu ir galimybe populiarinti jaunųjų menininkų kūrybą.

„Labai džiaugiuosi jau tęstiniu tapusiu bendradarbiavimu su „JCDecaux“ organizuojant jaunųjų menininkų parodas ŠMC. Ši parodų serija yra puiki galimybė jauniems menininkams ne tik būti pamatytiems, bet ir įgyvendinti savo idėjas dirbant su profesionalia komanda“, -- sakė K.Kuizinas.

Kaip įprasta šiai parodai, kuratoriai, užuot siūlę temą iš anksto, pavadinimą rinko atsižvelgdami į parodoje dalyvaujančių menininkų - Gabrielės Adomaitytės, Mato Janušonio, Godos Palekaitės, Anastasijos Sosunovos ir kūrėjų kolektyvo „Pinigų uostas“ - kūrybinius procesus bei ambicijas, jų darbų pasakojimus ir formas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar jūsų namuose šalta?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +6 C

+1 +5 C

-3 +4 C

+5 +11 C

+5 +9 C

+4 +10 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-5 m/s