respublika.lt

Išsivažinėjo būrys svajoklių

(0)
Publikuota: 2014 rugsėjo 02 08:53:10, Valentina GUDIENĖ
×
nuotr. 1 nuotr.
Režisieriai Ilja Bereznickas, Jūratė Leikaitė-Aškinienė ir Valentas Aškinis ir šiemet dalijosi su vaikais kūrybiškumu. Redakcijos archyvo nuotr.

Praėjusį savaitgalį Nidoje baigėsi savaitę trukęs tarptautinis kino festivalis „Baltijos banga“. Parodyti savi, pamatyti estų ir latvių vaidybiniai ir dokumentiniai filmai, išsakytos ir išklausytos nuomonės; tai neatsiejama kiekvieno kino forumo dalis. Baltijos šalių kino festivalis unikalus tuo, kad vaikų ir jaunimo animacijos mokyklėlė yra tapusi tradicine jo dalimi.

 

Festivalio „Baltijos banga“ animacijos mokykla ir šiemet supažindino vaikus su įstabiu animacijos pasauliu. „Mes išmokome juos abėcėlės ir paskatiname kurti, fantazuoti ir svajoti, o jau pati Nida stimuliuoja juos darbui“, - šypsodamasis rikiuoja vienas garsiausių Lietuvos animatorių Ilja Bereznickas. Jis tikisi, kad kažkuriame iš jaunųjų prabus animatoriaus talentas ir jis panūs šią meno sritį studijuoti.

Tradicinėje animacijos mokyklėlėje vaikai susipažįsta su šios filmo rūšies istorija ir įvairiomis jos technikomis, su patyrusiais animatoriais dalyvauja visuose animacinio filmo kūrimo etapuose. Šiemet „Baltijos bangos“ animacija buvo pritraukusi apie keturias dešimtis vaikų; jie, vadovaujami žinomų animacijos profesionalų I.Bereznicko, Jūratės Leikaitės-Aškinienės, Valento Aškinio, keturias valandas per dieną rašė idėjas, kūrė scenarijus ir per savaitę susuko 15 minučių filmą, kuris buvo įtrauktas į kino festivalio programą.

Pasak organizatorių, kūrybiškumą skatinanti animacijos mokykla Nidoje kasmet esti itin populiari ne tik dėl to, kad yra nemokama, - vaikai sužino daug įdomios informacijos tiesiai iš profesionalų, susiranda bendraminčių, o jų tėvai gauna progą praleisti kelias valandėles be savo atžalų.

„Kasmet auga susidomėjimas šia mokyklėle. Paprastai jau metų pradžioje sulaukiu skambučių dėl jos datos, nes tėvai, norėdami, kad joje dalyvautų jų vaikai, susiderina savo atostogas“, - sako animacijos mokyklos vadovas I.Bereznickas. Pasak animacinio kino režisieriaus, šioje mokykloje dalyvių amžius nesvarbus. Nors joje lavinasi įvairaus amžiaus vaikai ir paaugliai, pastebimai daugiausiai esti penktokų.

Festivalis „Baltijos banga“ yra vienintelis trijų Baltijos šalių kino festivalis Lietuvoje, rengiamas kartu su Latvijos ir Estijos kinematografininkų sąjungomis, Nidos KTIC „Agila“ ir Neringos miesto savivaldybe. Festivalis siūlo nemokamai peržiūrėti pilnametražių pasakojimų, dokumentinių ir animacinių filmų, sukurtų Baltijos šalyse per pastaruosius kelerius metus.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s