respublika.lt

I.Budrytės tapybos parodoje atgyja negyvi daiktai

(0)
Publikuota: 2014 balandžio 24 08:31:54, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 2 nuotr.
Atidaryta dailininkės Inos Budrytės tapybos paroda. Martyno Ambrazo (ELTA) nuotr.

Sostinės galerijoje "Meno niša" ketvirtadienį atidaroma dailininkės Inos Budrytės tapybos paroda "Be Paltuko".

Menininkė tapo, lieja akvarelę, savo pasaulio matymą įamžina skaitmeninės fotografijos pagalba. Autorė 2010 metais dalyvavo akvarelės bienalėje "Baltijos tiltai", 2012 m. ten pat pristatė personalinę parodą, dalyvavo tarptautinėje meno mugėje "ArtVilnius12". I. Budrytė taip pat yra sukūrusi monumentalios tapybos darbų - freskas Vilniaus universitetinėje ligoninėje ir Antakalnio poliklinikoje. Autorės darbų galima rasti privačiose Lietuvos ir užsienio kolekcijose.

Pasak menotyrininkės Ramintos Jurėnaitės, dailininkės paveiksluose daiktai atgyja, o gamta prasiskleidžia naujomis spalvomis, kurios įtraukia žiūrovą į jos pasaulio žaidimą ir užduoda vis daugiau mįslių.

"I. Budrytė tapo ir piešia vienu metu. Netikėti ryškūs geltonos, mėlynos, žalios spalvos deriniai kaitaliojasi su prigesinta raudona, žalia ar rusva, o kai kada apsiribojama tik juoda ir balta. Siluetiškai vaizduojamos figūros ir daiktai meta ilgus spalvotus šešėlius. Medžiai ir augalai piešiami ornamentiniais štrichais, o negyvi daiktai įgauna materialaus gyvybingumo", - teigia R. Jurėnaitė.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s