respublika.lt

Galerija „Meno niša" dalyvaus Briuselio meno mugėje

(0)
Publikuota: 2017 balandžio 13 08:56:44, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Galerija "Meno niša" dalyvaus Briuselio meno mugėje YIA. "Meno nišos" nuotr.

Sostinės galerija "Meno niša" balandžio 19-23 dienomis savo autorių kūrybą pristatys Briuselyje.

 

Prieš septynerius metus Paryžiuje startavusi tarptautinė šiuolaikinio meno mugė YIA šiemet įspūdingai išsiplėtė net į keturias šalis ir vyks Mastrichte (Olandija), Briuselyje (Belgija), Bazelyje (Šveicarija) ir Paryžiuje (Prancūzija). Į balandžio 19-23 dienomis Briuselyje vyksiančią YIA pakviesta ir sostinės galerija "Meno niša".

"Praėjusių metų spalį dalyvavome YIA mugėje Paryžiuje, kur "Meno nišos" stendas sulaukė didelio kolekcininkų susidomėjimo. Mugės vadovas mus pakvietė dalyvauti "YIA #09 Brussels", - sakė galerijos vadovė Diana Stomienė.

"Meno niša" savo stende Briuselyje pristatys pripažintus Lietuvos menininkus: tapytojas Rūtą Katiliūtę ir Jolantą Kyzikaitę, videomeno kūrėją Rimą Sakalauską ir skulptorių Matą Janušonį.

"Praėjusieji metai galerijos menininkams buvo ypač sėkmingi. R. Katiliūtė už abstrakčiosios tapybos turiningumą buvo apdovanota Nacionaline kultūros ir meno premija, o R. Sakalauskas už vaizdo projekcijas spektakliams gavo "Auksinį scenos kryžių", - džiaugėsi galerijos kuratorė Sonata Baliuckaitė.

Jau 15 metų išskirtinai su "Meno niša" dirbančios R. Katiliūtės darbai ne kartą buvo pristatyti Vokietijos meno galerijose, tarptautinėse meno mugėse. "YIA #09 Brussels" bus rodomos jos naujausios monochrominės šviesos abstrakcijos. "Jaunojo tapytojo prizo 2010" laimėtojos J. Kyzikaitės tapyboje jau kelerius metus dominuojanti žaidimų tema bus vystoma ir Briuselyje pristatomuose darbuose.

"YIA #09 Brussels" bus rodomas ir R. Sakalausko video, sukurtas grupės "Antis" dainai "Duokit medalį". Tai - dvejus metus kaupto darbo rezultatas, kuris užsimezgė darant vaizdo projekcijas legendinei sąjūdžio grupei. Interaktyvią "YIA #09 Brussels" stendo dalį užpildys M. Janušonio skulptūra "Iškvėpimas".

"YIA #09 Brussels" vyks pačioje miesto šerdyje esančiame "Square Brussels Meeting Center", kuriame 2000 kv. metrų plote įsikurs 45 tarptautinės meno galerijos. Balandžio 19-23 dienų datos pasirinktos neatsitiktinai. Tuo pačiu metu Briuselyje jau 35-ą kartą organizuojama meno mugė "Art Brussels" ir 8-ą kartą vyksianti "Independent Art Fair". Būtent dėl gausybės tuo pačiu metu vyksiančių meno renginių YIA organizatoriai tikisi sulaukti daugiau nei 15 tūkst. lankytojų.

Sostinės galerija "Meno niša" yra viena iš keturių Lietuvos galerijų, aktyviai dalyvaujančių tarptautinėse meno mugėse. Galerijos direktorė D. Stomienė ir tarptautinės šiuolaikinio meno mugės "ArtVilnius" vadovė teigia, kad pastarieji galerijos veiklos metai įrodo, jog tiesiausias kelias į tarptautinės meno rinkos procesus, žinomumą ir tarptautinį pripažinimą yra dalyvavimas meno mugėse.

Galerijos "Meno niša" dalyvavimą meno mugėje "YIA #09 Brussels" pristato Lietuvos kultūros taryba ir Kultūros ministerija.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s