respublika.lt

Festivalis „Šimtakojis“ atskleis vaikų teatrų įvairovę

(0)
Publikuota: 2017 balandžio 24 16:59:19, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Festivalis „Šimtakojis" atskleis vaikų teatrų įvairovę. LNKC nuotr.

Mažais, bet užtikrintais žingsneliais į teatro pasaulį vėl žengia smagios nuotaikos ir įspūdžių kupina vaikų ir jaunimo teatrų šventė „Šimtakojis". Šį savaitgalį Pasvalio kultūros centre vyks pirmasis iš dviejų apžiūros-šventės baigiamasis turas, kuriame pasirodys geriausi šalies jaunimo teatrai.

 

Šiemet jau devintą kartą „Šimtakojis" keliavo po šalies miestus ir miestelius - regioninės apžiūros vyko Tauragėje, Prienuose, Kretingoje, Ignalinoje. Kas dveji metai rengiama vaikų šventė į sceną suburia per 300 trupių iš visos Lietuvos. Jau antrą kartą regioninis turas vyko ir užsienyje - Seinuose ir Punske, kur apžiūrose dalyvavo net 12 išeivijos lietuvių vaikų teatrų.

Šeštadienį Pasvalio kultūros centre vyks vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros-šventės „Šimtakojis" baigiamasis turas, kuriame pasirodys aštuoni geriausi šalies jaunimo teatrai: Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras ,,Vaivorykštė", Ignalinos gimnazijos teatras „Iki", Pasvalio kultūros centro jaunimo teatras, Tauragės moksleivių kūrybos centro ,,Pilies teatras", Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos teatro studija „N-7", Šakių „Žiburio" gimnazijos „Varpo" dramos studija, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos Talentų klubas ir Punsko lietuvių kultūros namų jaunių teatras „Kregždė".

Gegužės 13 d. Rokiškio kultūros centre žiūrovai išvys geriausius šalies jaunimo teatrus: Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatrą ,,Saula", Anykščių kultūros centro Troškūnų teatro studiją „Mes", Jonavos rajono savivaldybės teatro vaikų ir jaunimo grupę, Vilniaus darželio-mokyklos „Šaltinėlis" teatrą, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaidybos studiją „Trepsė", Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatrą ,,Vaivorykštė", Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Kuršėnų vaikų ir jaunimo teatrą „Ikaras", Punsko lietuvių kultūros namų vaikų teatrą „Kregždutė".

Siekdamas skatinti vaikų ir jaunimo teatrų veiklą, atkreipti dėmesį į vaikų meninį užimtumą, laisvalaikio kultūrą, kūrybiškos asmenybės ugdymą, festivalį 2001 m. inicijavo tuometis Lietuvos liaudies kultūros centras (dabar - Lietuvos nacionalinis kultūros centras).

Apžiūrų metu vaidinami spektakliai gali būti sukurti pagal lietuvių ar užsienio dramaturgiją, pačių dalyvių ar režisieriaus scenarijų, galima prozos ar poezijos kūrinio inscenizacija, etiudų spektaklis. Spektaklius stebi ir vertina komisija, sudaryta iš mėgėjų meną kuruojančių kultūros ir švietimo darbuotojų, režisierių, teatro pedagogų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s